tirsdag den 5. juli 2016

Sol i Skagen, Göteborg, Flensborg..., - Århus here we come

To veninder og deres fire børn med meget lyst til en dags samvær og hyggelig aktivitet, men med udsigt til kaskader af regn - what to do?

Therese og jeg var langt omkring i vores planlægning over telefonen i formiddags. Skulle vi tage til Skagen, Flensborg eller Göteborg? Da det stort set var eneste destignationer inden for "rimelig" rækkevidde, hvor regnen ikke skulle tonse ned. Skulle vi trodse vejret og trække i vaders og regntøj for at sætte kurs mod sandskulpturfestivallen i Søndervig? Eller en  tur til Silkeborg med minigolf? Eller skulle vi vælge noget, der kunne holde os forholdsvis tørskoede? Vi valgte tørvejret og satte kurs mod Moesgaard i Århus.  

I øjeblikket rummer Moesgaard en særudstilling, som sender publikum på rejse i gladiatorernes liv og ind på Colosseum og Pompejis arena. Viktor havde hørt meget godt om udstillingen, så han var bestemt ikke ked af den beslutning, Therese og jeg var kommet frem til.

Drengene og jeg har besøgt Moesgaard flere gange, og vi er alle meget begejstrede for stedet. Derfor så vi frem til, om også Therese, Philippa og ikke mindst Sylvester (pga. hans alder) ville dele vores begejstring.
Vi valgte som det første at se udstillingen om gladiatorerne.
Af en smal gang bliver publikum ført ind til en stor sal, som giver oplevelsen af at træde direkte ind på et fyldt Colosseum. Lyden af kæmpende gladiatorer, tilskueres tilråb og en brølende løve blandet med en fantastisk scenografi, lys og filmiske virkemidler giver en fantastisk stemning, og det kræver ikke voldsom fantasi for at associere sig til, hvordan det foregik i virkeligheden.
Vi tog plads blandt de andre tilskuere og oplevede på skærme omkring os, hvordan gladiatorerne kæmpede mod hinanden. Og havde jeg tidligere været i tvivl om, hvor vidt Sylvester kunne stilles på museet, var jeg ikke længere i tvivl, da jeg i smug iagttog og fotograferede ham, mens han så gladiatorkamp. Med åben mund og store øjne sugede han indtrykkene til sig.


I de næste fire timer tog vi på oplevelsesrig rejse rundt i stenalder, jernalder og vikingetid. Faktisk havde vi for lidt tid, for vi nåede ikke at se det hele, inden museet lukkede. Ærgerligt, for børnene var veloplagte til endnu mere.
Rigtig sjovt, synes børnene det var i laboratoriet, hvor de alle blev iført hvide kitler. Her udviklede de sig til en flok interesserede og noget nørdede knogleeksperter.

At museet også byder på en dejlig café med skøn mad og drikke - og med den dejligste udsigt til skoven, er bestemt heller ikke at foragte.


Nu vi havde været i tørvejr hele dagen, besluttede vi, at vi på hjemvejen vil blæse regnvejret en lang march, så vi gjorde holdt ved dyrehaven, hvor vi fodrede dådyrene og alle blev sjaske plaske våde.  

Da vi var blevet godt våde efter en halv time i dyrehaven, vendte vi snuden hjemad. Sylvester på forsædet i underbukser og med et tæppe omkring sig. Bukserne var gennemblødte og plørede efter et styrt i en mudderpøl, da et spiselystent dådyr jagtede ham og guleroden, han havde i hånden. Viktor og Arthur faldt hurtigt i søvn på bagsædet, og så var det ellers bare om at skrue godt op for musikken, for trafikken sneglede sig af sted ... - og sigtbarheden var elendig, da vandet fossede i voldsomme kaskader ned fra en meget overskyet, buldrende og bragende himmel.
Hvor har vi bare hygget os. Og Skagen, Flensborg, Göteborg, godt nok fristede I med solskin, men Århus bød på gladiatorer, glade børn, gode oplevelser, dådyr og mudder, så stik lige den. Så vi kommer snart igen for at se alt det, vi ikke nåede i dag. Næste gang turen går til Århus, så kunne vi jo også meget passende besøge Dokk1 og Aros, og Den Gamle By og Skovmøllen ... og og og, for hvor er Århus bare en fed by, og hvor har den meget at byde på.

Tusinde tak for en fuldstændig fantastisk dag til jer; Sylvester, Philippa og Therese.
Hvor er det dog et sært held, at I lige dumpede ned i vores liv - sikke en lykke og sikke en gave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar