onsdag den 29. juli 2015

Sommerferie i Bad Schandau

 
Vi har forladt Berlin for denne omgang og har sat kurs mod det Sächsische Schweiz, en nationalpark i den tyske del af bjergområdet Elbsandsteingebirge sydøst for Dresden.
Mine forældre har lejet en længe i den skønne bolig på billedet nedenfor. Familien er nu samlet her for at fejre min "papfars" 60 års fødselsdag. Stedet er, som billederne viser, fuldstændig fantastisk.
 

Her bor vi så i den skønneste natur med udsigt til Elbsandsteingebirge, herom i et senere indlæg, og omgivet af dyr og landligidyl. "Det ligner en scene fra Mænd og høns" skrev en bekendt, da jeg postede billeder på facebook, og det er måske i virkeligheden, den bedste måde at beskrive stedet på.


Vagthund ved grillen

 

I vores "opgang" er der bordtennis - det bliver til gode grin og megen hoveren, når der dystes og udfordres.

 
Der er meget at se i området - seværdigheder som vi naturligvis har besøgt, men stedet hvor vi bor, byder også på mange muligheder. Bær og frugtplukning - fodring af kaniner, geder og høns... snak med papegøjen, som siger "hallo"og med grisen Berda, som sover det meste af dagen.
Hunden, den er sky, men den begynder vi også så småt at have overbevist om, at vi er ok. Så er der får, guldfisk, undulater ... ja, der er såmænd nok at lade sig betage af.


Viktor og Arthur fodrer geder og gedekid med nyplukkede mirabeller


Leben af humlebier i prydløgene

 
En sangdrossel har måttet lade livet efter at være fløjet ind i ruden
 

- Og kaniner, endda rigtig mange ... store, mindre, større, kæmper, og bittesmå - i brune, sorte og hvide nuancer. Den ene blødere og sødere end den anden.


 

 
Skønne kig alle steder
Og så vrimler det med ferskner, mirabeller, blommer, æbler, hyld, pærer, blåbær, brombær, druer, hassel- og valnødder.
 

"Vores længe" af det fine gamle hus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar