søndag den 26. juli 2015

Sommer i Berlin

Endnu en ferie i Berlin er tilbagelagt.
Vi har primært slappet af, nydt at kunne trække stikket for en stund og nydt, at der har været god tid til hinanden.
Gensynsglæden ved Berlin er stor både for drengene og for os. Friheden i ikke at skulle storme rundt fra seværdighed til seværdighed i et forhastet forsøg på at nå en masse, er absolut en fornøjelse. Med devisen om, at det vi ikke ser denne gang, når vi nok den næste, har vi set nye seværdigheder og steder, men også søgt steder hen som vi tidligere har besøgt.
 

- Hackesche höfe - er et kompleks af 8 sammenhængende indre baggårde, der er beliggende i bydelen Mitte. I alt strækker gårdene sig over et areal på 9.200 m².
Kvarteret omkring Hackesche Höfe er i løbet af de seneste år blevet en meget trendy område i Berlin med en række små butikker, restauranter og gallerier.


I Berlin fejrede vi Viktors 11 års fødselsdag. Viktor bestemte, hvad vi skulle lave på dagen - og et af hans ønsker, var naturligvis Cup cakes. 
Jeg var på shoppingtur alene i et af mine absolutte yndlingssteder i Berlin - nemlig i det gamle jødiske kvarter, hvor jeg også var en tur på Clärchens balhaus og heldige mig, der var adgang til spejlsalen, så jeg kunne komme i den fine gamle dansesal og nyde det smukke forfald.  


 
 

Og sejltur på Spree - denne gang en 2½ times sejllads. Det er en rigtig god måde at opleve Berlin på.


 
Og for første, men absolut ikke sidste gang, kørte vi til Tropical Island 60 km fra Berlin. Aldrig har jeg til dato set så vildt et badeland. Med vilde rutsjebaner, flamingoer, luftballoner, flere stande...
 

 
 
Og selvfølgelig - hjemmelavet is og drinks
 

og gademusikanter på Boxi
 
 
En af dagene var vi i Treptower, hvor vi endnu en gang gik tur om den gamle forlystelseshave i Plänterwald. Endnu en gang sendte jeg lange blikke efter den magiske verden af gamle forlystelsesattraktioner bag hegnet.

 
Og drengenes og mit første besøg på Olympia Stadion. En god oplevelse, som nu har overbevist mig om, at jeg må derud og se fodboldkamp, bare for at opleve stemningen af 90000 tilskuere som indtager pladserne på det kæmpe store stadion.
 

Og endnu en gang besøgte vi Teknisk museum, som bestemt også denne gang var et besøg værd.

 
Og selvfølgelig en tur på grøntmarked på Boxi inden turen gik videre til Dresden.

2 kommentarer:

 1. Du frister stadivekk med Berlin:) Det ser da ut som en alldeles fortreffelig ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Silje, du og din familie er simpelthen nød til at komme til Berlin, det er på alle måder en dejlig by.
   Kærligst Kristina

   Slet