lørdag den 30. maj 2015

...

 


I pinsen ville jeg i haven, jeg ville trodse vind og vejr havde jeg proklameret, for i pinsen ville jeg i haven. Det hele blev så meget anderledes end forventet, min morfar er syg, igen - mit hjerte bløder, for min morfar - og for min mormor, som begge kæmper deres kampe med og for livet-  og samtidig med tankerne om en ukendt fremtid med eller uden hinanden.
Jeg bestræber mig på at nyde øjeblikkene sammen med dem og være tilstede. Men nuet i deres tilstedevær er forbundet med et følelsesbombardement af frustration, sorg, taknemmelighed og inderlig kærlighed, som jeg dårligt kan navigere i.
Tankerne tager i denne tid på rejser tilbage i tid med dem som to af nøglepersonerne i mit liv - det er kærlige, taknemmelige, men også ganske overvældende følelser det ind i mellem kan afstedkomme.   
At jeg midt i dette samtidig er i gang med at afslutte min 9.klasse, som gennem de seneste tre år har arbejdet sig under huden af mig og har fyldt mit arbejdsliv med lykke og udfordringer -  føles ganske overvældende.
 
Det skal mærkes, at vi lever - lige nu mærker jeg det i et omfang, så jeg i hvert fald ikke er i tvivl.
- Jeg ler meget og højt, fordi der er så meget at være taknemmelig for.
- Jeg længes og mindes, så det river i hjertet
- Jeg græder ofte, fordi jeg ikke kan lade være
-  Jeg elsker mine kære, fordi jeg har været ualmindelig heldig med dem.
- Jeg sover dårligt, fordi jeg våger
- Jeg tror vist ikke så meget, men jeg klamrer mig fast til håbet og ønsker mig som sjældent før
 
Jeg kan mærke, jeg er i live - og i bund og grund, så tænker jeg, at det er ganske godt en gang i mellem at mærke rigtig godt efter, så det hele ikke bliver selvfølgeligt. 
 

3 kommentarer:

 1. Enig med deg. Og for meg hjelper det å gå i hagen når mine tanker spinner som værst, noe de gjør titt og ofte. Og som vanlig har du tatt vakre bilder til dine fine ord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Silje. "Når tankerne spinner som værst", hvor er det norske sprog fint :)
   Mange tanker herfra

   Slet
 2. Nice post, things explained in details. Thank You.

  SvarSlet