tirsdag den 19. maj 2015

I pinsen skal jeg i haven!
Har lige været på en lille aftentur rundt i haven. Alting spirer og gror, også skvalderkål, mælkebøtter og hønsetarm.  Haven trænger, til kærlighed, tid og nænsom pleje... noget jeg slet ikke har afset tid til i år.  I pinsen SKAL jeg bare i haven, om det så regner og blæser en halv pelikan, så må jeg ud.
Haven og jeg trænger begge!
Min have er på ingen måder velfriseret, sådan en have får jeg aldrig... dertil er jeg simpelthen ikke sirlig og systematisk nok, men alligevel holder jeg meget af vores have. Den er vild, utæmmet og naturlig. Jeg holder af, at planterne gror vildt og ustyrligt op ad mure og tage - sikkert ikke det bedste for murværket, men det .... jeg på! Jeg klipper sjældent, ind i mellem er det dog alligevel nødvendigt, for at kunne komme frem i terrænet, men det er hver eneste gang med blødende hjerte.
Men i pinsen, skal jeg ud og ordne lidt - for der er alligevel visse ting i haven, der skal tæmmes og styres lidt, hvis vi skal have glæde af det. Tomater, chilier, peberfrugter og agurker skal plantes, hvis vi skal have glæde af dem - krydderurtebedet skal have en overhaling - jordbær skal rengøres for ukrudt, så der er unægtelig en del at tage hånd omkring.Sidste efterår strøede jeg gule valmuefrø og plantede hvide tulipaner i mine rosenbede i forhaven - begge dele har båret frugt og beriget udsigten med et væld af hvide tulipaner. Om kort tid blomstrer de gule sprøde valmuer også talrigt. Sikke vidunderlig og taknemmelig naturen er!

8 kommentarer:

 1. du har også præstelus,,,hihi ej..det har jeg også i mængder!! Kan godt forstå du skal i haven. Det er også dejligt! Go fornøjelse

  SvarSlet
 2. Præstelus??? Kaldes de "djævelskaber", der suger sig fast på strømpebukserne det?
  Og ja, jeg SKAL i haven - hold nu op, den vokser helt fra mig.
  KNUS

  SvarSlet
 3. Djævelskaber er en udmærket betegnelse, for det er det de er!! I har verdens hyggeligste have, man har lyst til at bo i den! Jeg har noget toskansk palmekål til overs, hvis det har interesse. Glæder mig til at besøge dig i haven næste gang

  SvarSlet
 4. Du er SØD!!!! Du er altid velkommen i haven, i huset og ved mig. Men, jeg tænker, at din have er noget skønnere end min :) Hvad er toskansk palmekål? det lyder spændende. KNUS og rigtig dejlig pinse.

  SvarSlet
 5. prøv at Google den. Det er en grønkål, som bare er vild flot og ikke mindst sund. Meget sund. God pinse til jer også!!

  SvarSlet
 6. JA!!!! For sulan da, den vil jeg mægtig gerne have lidt af. Har været meget ved morfar de sidste dage. Det er skidt, som i virkelig skidt.

  SvarSlet
 7. ÅÅHH nej det er jeg virkelig ked af at høre!! Hvor er det godt du er der!
  Jeg skal nok gemme kål til dig. KNUS

  SvarSlet
 8. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvarSlet