mandag den 6. april 2015

"Påskepynt"

 
Så er vi kommet godt hjem fra Berlin, og hvis vi skal nå at få påskepyntet lidt, så er det da mere end opover. Heldigvis er pynten ikke så afgørende for om det er påske eller ej, da den udelukkende består af græsreder og forskellige æg. På markedet i Berlin har jeg købt store og flotte spættede kalkunæg. Jeg har flere gange set dem dernede, men tænkt, at de måske var for skrøbelige at transportere den langevej hjem, alligevel tog jeg denne gang chancen  og alle ti er intakte også efter, at jeg i dag har pustet dem ud.Sidste år fik vi af vores nabo de smukkeste grønne andeæg, som deres smukke ænder havde lagt. Nu er de igen fundet frem, og ligger i et fad på sofabordet.

 
I Tyskland ses mange steder plasticæg på træerne, en tradition som langsomt breder sig op over den danske grænse, men som jeg indtil nu ikke er gået om bord i. Nu er jeg også med , og købte denne gang 3 poser med hvide plasticæg, det er godt nok ikke helt tysk, skulle jeg havde fulgt dem, havde jeg valgt alle regnbuens farver, men så dristig er jeg ikke - endnu.
 
 

Hjemmelavet påskepynt - gåseæg med ståltråd og en hjemmelavet græsrede
 


Oprydning på køkkenhylden - hvor karaflerne er rengjorte og hjemmebrygget snaps er klar til min svigerfar snart kommer og prøvesmager. Et strudseæg er puttet i montre.
I morgen melder hverdagen sig på ny, men indtil da skal den sidste feriedag stornydes.
 

2 kommentarer:

 1. God påske. Vi mangler faktisk lidt pynt på træerne herhjemme - i Sverige har de fjer og i Tyskland æg. Vi må da også have pynt på træerne her i landet. Nå, jeg har fjer på grene, for vi har så mange svenskere på arbejdet, at det har smittet af på mig. Og det ser da rigtig fint ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Håber, at du også har haft en dejlig påske. Fjer, det lyder fint... Mon du har billeder af det :) ?
   Dejligt, at vi kan "smitte" hinanden med vores traditioner - i hvert fald når det er de gode og hyggelige traditioner vi viderebringer.

   Slet