søndag den 15. juni 2014

Sommerhus på Mors


Torsdag efter arbejde pakkede vi bilen og kørte til Mors. Min halvbror, Jesper, arbejder ved Nykøbing turistbureau, og han har begejstret fortalt om et skønt lille sommerhus på Mors.
 
Stedet var fantastisk, intet mindre. Et beskedent sommerhus, med en beliggenhed så malerisk, som man næsten kun i drømme kan forestille sig. Sommerhuset findes i en lille skov med kig til marker, fjorden og Hanklit. Indlægget her bliver billed- og teksttungt, men sådan er det, når billeder og ord står i kø.


Sommerhuset ligger højt. Når man går ad de slåede græsstier i skoven, kommer man til udkanten, hvor en lille bænk er placeret. Her kan man falde i svime over udsigten. Selv Viktor og Arthur blev stille, og vi fik lang tid til at gå med at sidde og kigge.

 
At vi tilmed har været særdeles heldige med vejret, gør det jo ikke mindre fantastisk
 Jeg har i meget lang tid været fascineret af en kunstner, der bor på Mors. Han laver, efter min bedste overbevisning, de smukkeste kunstværker i jern, sten og bronze. Det er ingen hemmelighed, at det også trak i mig, at bo i netop dette sommerhus, da jeg hørte, at sommerhuset er nabo til kunstnerens hjem.
Skoven hvor i sommerhuset ligger, er eventyrlig, med slåede stier og små overraskelser. Rundt omkring i skoven er æstetiske kunstværker placeret, så de falder ind i naturen - smukke smukke værker....
 Vi må bestemt tilbage. Ejeren af sommerhuset gav mig lov til at gå ned gennem kunstnerens have, fordi jeg var så begejstret, men jeg kunne ikke rigtig få mig selv til det. Jeg havde sådan håbet, at jeg ville møde den nu 80-årige kunstner i skoven, men desværre - så vi skal tilbage, så jeg kan få lov til at komme ind i den have, jeg har sådan et inderligt ønske om at se.


Torsdag aften tog vi en tur til fjorden op gik op på Hanklit.
 

 
Og dernæst ledte vi efter hulsten
 


Fredag tog vi til Højriis slot. Højriis er en tilbagevendende begivenhed - for hvert år tager vi om sommeren til Højriis for at løse årets mordgåde, stedets ejer Vibeke Schwerin har skrevet. Vi var i god tid, så vi kunne lige nå at finde den geocach, som Jesper har gemt for Nykøbing turistbureau ved Højriis. Skoven omkring Højriis er lige så eventyrlig som det fine Højriis slot. Gennem højt græs, forbi vandløb, ned af bakker, og op igen, fordi Viktor ledte os på afveje, - og endelig fandt vi geocachen.
 Mordgåden i år handlede om originale håndskrevne Beethoven noder. På forunderligvis var arkivet, hvor noderne var gemt, brudt op, - og opgaven bestod i at løse, hvem af slottets mange gæster, der havde brudt ind i arkiverne. Spændende, og (u)hyggeligt. Højriis er et rigtig eventyr slot med magisk forførende fortryllende forfald ... de små fine detaljer, farverne - jeg kan bruge utallige timer på dette sted.

 

Også denne gang var der begået en forbrydelse ... - et mord med en af strengene fra en cello

Fredag aften fik vi besøg af Jesper. Sammen med ham kørte vi til Ejerslev havn, hvor vi gik tur rundt om molersøen - og vi fandt endnu en geocach. 
Og en tur i Jesper hus blomsterpark
 
 3 kommentarer:

 1. ØJ hvor det lyder som en fantastisk weekend. Jeg kan godt forstå at du var så begejstret for sommerhuset og det eventyrlige, kunstner berigede landskab.

  Tak for en dejlig aften. Det var så dejligt at se en lille bid verden med dine øjne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Ja ikke, sommerhuset og stedet deromkring, er så dejligt.
   Og selv tak - håber, du kom godt hjem. Endnu en gang BERIGER og INSPIRERER du mig. Jeg havde dig i tankerne i dag under mødet, det hjalp på indstillingen - og gjorde mig godt i relationen -. TAK!
   KNUS

   Slet