mandag den 16. juni 2014

En særlig aften - et særligt sted - i særligt selskab

I aftes mødtes jeg med et særligt menneske i mit liv, Marina.
Marina, er på alle måder en af de største glæder Ylvalishule har båret med sig. Gennem bloggen har jeg "lært Marina at kende" . Gennem hendes smukke ord og - billeder på hendes fine blog Badut, hvor jeg gerne læser med, og gennem hendes søde kommentarer på hulen her, voksede et menneske frem, som jeg sådan følte for at lære bedre at kende.
- Heldigvis var det gensidigt, og vi har nu sat hinanden stævne flere gange.
 
Egentlig kender vi jo ikke hinanden ret godt, men alligevel føles det, i hvert fald for mig, som om Marina har været "med mig i lang tid", fordi hun har fulgt med her på bloggen, og derfor har fået indblik i en del af det, der er min verden. Således også omvendt. Og hvor er det heldigt, at mennesket bag ordene også rammer mig i den virkelige verden. Rammer mig med en ærlighed, - skrøbelighed, tilstedevær og et nærvær, som jeg beundrer og værdsætter.
 
I aftes satte vi hinanden stævne og selskab midt mellem vores bopæle - på Ørre hede.
Området omkring Ørre er så absolut et besøg værd. 
 - Det gamle missions hus i Ørre, åen, Nybro gl. skole og ikke mindst Sammelsted fattighus, alle de omtalte steder er et besøg værd.
 
På Ørre hede er ét af de fem fattighuse der udgjorde Sammelsted bevaret.
Det er et fint og autentisk sted, som fortæller historien om det nøjsomme og hårde liv, der dengang var skæbnen for fattigfolk på heden. Det kræver ikke megen fantasi at forestille sig fattige, slidte og udstødte menneskers barske liv i fattighuset. Men hvor er det vigtigt og rigtigt, at sådanne steder bevares og plejes, så de i deres stille eksistens kan minde os om, at meget var anderledes dengang, som i virkeligheden jo slet ikke er så længe siden endda. 
Marina har skrevet meget mere mødet med fattighuset på Badut og så har hun med linsen, en stille og lun søndag sommeraften, fanget den ånd der hviler over stedet.
 


Så fint ...

4 kommentarer:

 1. Det er i allerhøjste grad også et af mine ynglingssteder....Helenes hus som det bliver kaldt...og så er det tilfældigvis også her på Ørre hede, jeg har valgt at bosætte mig...;) dejligt at læse...;)
  //Maja B

  SvarSlet
  Svar
  1. Maja, det er virkelig et skønt sted, som jeg ved flere lejligheder har besøgt (også i undervisnings øje med).
   Sikke et skønt sted at bosætte sig, der er bestemt dejlig ude ved Ørre/Sinding. At der ikke skulle være skønne steder omkring Herning, er i hvert fald ikke sandt.

   Kh. Kristina

   Slet
 2. Tak for en fantastisk aften og for de overvældende fine ord om mig og Badut. Du og Ylvalishule er også noget helt særligt for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste ven!
   Der er intet overvældende - alt så sandt.
   Vi må snart af sted igen, der er mange flere steder, der kalder på vores besøg.
   KNUS

   Slet