søndag den 20. april 2014

Påske i Berlin 3 - Potsdam

Potsdam - trods utallige opfordringer fra mine forældre havde vi indtil i går endnu ikke aflagt Potsdam visit. Det er virkelig en fejl, for sikke et fantastisk område. Potsdam er hovedstanden i delstaten Brandenburg. Byen ligger sydvest for Berlin - ca. 1 times kørsel fra Berlins centrum. Byen er stor og seværdighederne der er talrige, så der må flere dage til, hvis man vil opleve alt det, Potsdam har at byde på. Vi kommer tilbage til sommer.Efter at have spist döner kebab (drønnerter, som Viktor kalder dem) ved hovedbanegården tog vi med sporvognen til slottet Cecilienhof.


Kaiser Wilhelm II. opførte i 1913 til 1917 slottet Cecilienhof for sin ældste søn Kronprins Wilhelm og hans hustru Cecilie von Mecklenburg-Schwerin.
Efter 2. verdenskrig var det her de allierede sejrherrer mødtes for at dele Tyskland imellem sig i 1945.

 
Slottet og haven kan besøges, og vi valgte derfor at se slottet indvendigt. Blandt andet er det muligt at se konferencelokalet med det mørke mahognimødebord, hvor selve Potsdamkonferencen fandt sted - det er en god oplevelse!Potsdamkonferencen var en konference mellem Sovjetunionen, USA og Storbritannien, der fandt sted umiddelbart efter afslutningen af kamphandlingerne på det europæiske kontinent. Konferencen fandt sted fra d.17. juli til 2. august 1945 Deltagerne på konferencen var lederne af de tre ovennævnte lande, Stalin, Truman og Churchill samt deres udenrigsministre.


Mor og søster
 
 

Efter besøget på slottet Cecilienhof gik vi en tur gennem parken ned til Jungfernsee og besøgte et lille ølsted med eget bryggeri. Jeg er ikke  til øl, men kakaoen var fortrinlig - og så kunne synet at to smukke svaner nydes på tæt hold.

 

6 kommentarer:

 1. Sikke nogle vidunderlige billeder fra jeres dejlige tur - det var spændende at læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak... - Berlin er vidunderlig!

   Slet
 2. Så heldige dere er som er i Tyskland. Riktig god påske og takk for at du deler bildene med oss:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er heldige! Håber, I har nydt påsken... men det ser de bestemt ud til på de fine billeder, du har lagt på bloggen :)

   Slet
 3. Sikke meget I har oplevet �� Jeg må vist overtale familien til endnu en tur til Berlin. Nu er der ny inspiration at drage afsted med. Smukke billeder og dejlig læsning som altid. Kh Gitte fra Vejle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Gitte - tak for din kommentar. Jeg havde dig in mente, da jeg fotograferede :) I må bestemt af sted igen, og dejligt hvis jeg her kan inspirere til nye udflugtsmål i og omkring Berlin.
   Håber, I har haft en dejlig påske.
   Kh. Kristina

   Slet