søndag den 6. oktober 2013

Geocaching i oktober

Egentlig var dagen dedikeret kastanjer og græskar, men når oktober byder på det smukkeste solskin, høj himmel og lune vinde - er det bare med at komme udenfor. Så frem med mobilen og indstille koordinaterne til en omgang geocaching. Jeg har her på bloggen ved flere lejligheder omtalt geocaching - kan man lide skattejagt, er det en fantastisk måde at være sammen med sine børn, og få dem lokket med ud i naturen på.
 


Kusine Dagmar ville også gerne med på skattejagt, så med tre ivrige skattejægere gik det over stok og sten. I dag kørte vi til området omkring ådalen ved Arnborg. Det er et vidunderligt område, som jeg ikke kender specielt godt, til trods for at det ikke er ret langt herfra, og at Allan og jeg faktisk er gift i Arnborg kirke, som ligger lige ned til ådalen.


På vej til ådalen gjorde vi holdt ved en resteplads, da vi kunne se, at der var gemt en "skat" her. Vi fandt den hurtigt, og så var vi i træning til at snuppe de næste 11 geocacher, som var gemt langs kirkestien ved ådalen. Nok var det en geocaching vi var ude på, men sikke en efterårsdag med natur, dufte og farver. 
 
Det var en virkelig fin tur, som gik gennem skov, forbi kartoffel - og majsmarker, op og ned ad skrænter med udsigt over åen, og græssende fåreflokke. Geocachene var rigtig godt gemt, og der var gjort meget ud af at gemme cachene på sjove steder. Den fine mand i træet indeholdt en af posterne. Det er så fantastisk, at nogle gør så meget ud af en leg til glæde for ihærdige skattejægerne.
 

Inde mellem de to stykker træ var boret et hul, hvor røret med cachen netop kunne gemmes... altså sådan noget gør mig rigtig glad, og kan i den grad finde mit indre barn frem.Undervejs nåede jeg at knipse lidt med kameraet, men der var ikke meget tid til indstillinger, da Dagmar, Viktor og Arthur susede af sted skarpt forfulgt af Allan.
Heldigvis var der alligevel lidt der undervejs, kunne opholde os... 
Hyldebær der måtte plukkes og spises, en række med bistader og ihærdige summende bier, et fint egeblad, en langhåret larve, en fjer og store totter af uld fra fårene.
Og så på vores vej... det meste fantastisk sommerhus - ned til åen med bålsted, anneks, bænke, søde hilsener til forbipasserende og på hyldene (kunne ikke dy mig for at kigge ind gennem vinduet) de skønneste flasker med kryddersnapse og ekstraker - så skønt så skønt. 


 

Arthur og Dagmar planlægger ruten

 


Skulle I endnu ikke have prøvet at geocache, kan jeg på det varmeste anbefale at komme i gang...
Det er så sjovt, hyggeligt og spændende. Yderligere sender det skattejægerne ud i naturområder, som er helt helt vidunderlige, og så er det tilmed en god måde at røre sig selv og børnene på.
Men på sådan en oktoberdag er alt vel næsten pragtfuldt?  

2 kommentarer:

  1. Vi har prøvet det . Fantastisk.

    SvarSlet
  2. Kæreste Pia - Så er der hul i gennem :) Og ja, det er virkelig fantastisk!
    Kærligst Kristina

    SvarSlet