lørdag den 5. oktober 2013

Efterårssysler

Det er lørdag ... hele formiddagen bød på indendørs hygge, mens efterårsregnen silede ned, og store grå skyer dækkede himlen.
Endelig over middag fik blæsten fejet regn og skyer bort, det klarede op, så drengene og jeg trak i tykke trøjer, gummistøvler og kørte på kastanjetur.

 

 
I haven ved mine forældre står et gammelt stort, smukt og gavmildt kastanjetræ. Så kurven blev hurtigt fyldt med de smukkeste glinsende brune kastanjer.Derefter gik vi en tur i køkkenhaven, hvor Arthur snuppede to af bedstemors geoginer. Arthur holder meget af geoginerne, og har henover sensommeren fravristet mange geoginer af bedstemor. Specielt er geoginerne i en lilla nuance i særlig høj kurs. Desværre har frosten allerede været på besøg i køkkenhaven, og selvom min mor har afdækket geoginerne, var der ingen af Arthurs yndlings tilbage.
 
Note til min mor... Vi nuppede også nogle af dine rabarber ... - og jeg lover dig, at jeg tryller dem om til marmelade :)
 
Det er også græskartid, så efter kastanjeindsamlingen kørte vi ud til "græskargården", hvor vi hvert år fylder bagagerummet med de smukkeste græskar. De fine græskar, laver vi til lygter, der lyser så smukt på fortrappen i efterårsmørket.Hjemme igen bød det på grøn tomatmarmelade, tzatziki, pølse, ost, olivenbrød...
 -og dernæst krydderkage og varm kakao.
 Og i morgen skal der laves efterårslygter og kastanjeedderkopper.

7 kommentarer:

 1. Sikke dejlige efterårsbilleder, og dejlig inspiration...

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare helt fantastisk hyggeligt ud :0)

  SvarSlet
 3. Dejlige efterårsbilleder med masser af lækker strik. Det må være dejligt at bo så tæt på naturen :-)

  SvarSlet
 4. Kære Anne-Kathrine
  Tak for din søde hilsen. Efteråret er så særlig... - og den kalder jo på billeder og kreative sysler
  Kh. Kristina

  SvarSlet
 5. Kære Karen Elisabeth
  Det er en vidunderlig årstid, så det er bare om at komme ud og nyde - og det var en skøn tur med drengene, selvom de begge var lidt modvillige, da de havde gang i et computerspil, da jeg ville have dem med ud :)

  SvarSlet
 6. Kære Marie-Louise
  Ja, vi er heldige at have naturen lige uden for døren... Det nyder vi meget! - Og vores super strikker er farmor, hun er meget dygtig med strikkepindene, det nyder vi rigtig godt af.
  Kh. Kristina

  SvarSlet
 7. hallo kristina
  Du hast einen wünderschönen blog.wir waren im august bei deinen eltern im b&b und sie hatt uns deinen blog gezeitg.
  wir waren dann noch an diesem flohmarkt und haben schöne sachen gefunden,welche uns immer an den besuch in dänemark erinnern.weiterhin so schöne ideen und liebe grüsse an deine eltern.
  susanne aus der schweiz

  SvarSlet