søndag den 1. september 2013

Kæresteweekend

Det har været en weekend, der har været indbegrebet af meget af det, jeg holder rigtig meget af.
I fødselsdagsgave fik jeg af Allan et weekendophold i Troense - uden børn. Det er meget lang tid siden, Allan og jeg sidst har været af sted uden vores guldklumper, men ingen tvivl om, at det er godt en gang i mellem at prioritere tid sammen uden børn.I går ankom vi til Troense - skøn skøn by på Tåsinge. Vi gik tur på havnen, var rundt i gaderne i den  gamle bydel, hvor det ene skønne idylliske hus efter det andet blæste os, nok i særdeleshed mig, omkuld. Og haverne, den ene finere end den anden, bugnede med blomme- og æbletræer, klatreroser, hotensiaer og stokroser. På vores gåtur var vi forbi Valdemarslot.Vi kørte en tur rundt på Tåsinge, og var blandt andet på Landet kirkegård hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravet. En ulykkelig, smuk - og fatal kærlighedshistorie 
http://www.denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Nyere_motivskikkelser/Elvira_Madigan
Efter at have set kirkegården var vi i en meget fin antikforretning, et smut på Langeland og en tur i Nørreskoven hvor ligene af Elvira Madigan & Sixten Sparre blev fundet i 1889.
 
 

I dag gik turen atter hjemover, men det lykkedes mig dog at få Allan overtalt til lidt afstikkere undervejs. Først var vi til marked ved Årstiderne i Barrit. Og dernæst nåede vi to antikvitetshandlere... den ene var vi nær aldrig kommet fra, idet han strategisk stillede sig i døråbningen og begyndte en længere fortælling om hans møde med mennesker fra andre planeter. Vi lyttede tålmodigt i et kvarters tid, hvorefter Allan fik ham gelindet til side, så vi kunne komme ud i det fri igen. Ingen tvivl om at han selv troede på alt det, han fortalte - men vi fandt nu, at det var en noget spøjs oplevelse.
Ved Årstiderne i Barrit var der det lækreste marked med frisk grønt og frugt - dyr, krydderurter, vin, øl, salt, mad og planter.
 


En tur i forsøgsmarken, hvor sommerfugle og humlebier hyggede sig i den blomstrende oregano.
 


Og med hjem en kasse med majs, bønner, kartofler, blommer, squash, frisk ingefær, rødløg og hvidløg - fantastisk!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar