mandag den 26. august 2013

Hyben
Jeg arbejder ihærdigt på at overbevise Allan om, at mit relativt store indkøb af sylteglas er fuldt berettiget. Så i dag har jeg haft travlt i køkkenet. Jeg fik lokket Arthur med ud i aftenens sensommervarme for at plukke hyben.
 

 
Som altid er det en oplevelse at være på tur med Arthur - for selvfølgelig skal han undersøge, hvordan hyben ser ud... - og vi fik også afprøvet kløpulveret.
 

På vores vej kom vi også forbi en nyhøstet mark - og selvfølgelig indbød det til legNu er der lavet hybenvodka med kanel og honning. Håber, den bliver god - i hvert fald ser det fantastisk smukt ud. De resterende hyben er puttet i fryseren, så vi kan lave hybenmarmelade.
- I store lerfade ligger saltede asier, som jeg skal have på glas i morgen, og så må jeg også se at få lavet marmelade af alle de smukke aroniabær, jeg her i aften har rengjort.


Et billede i mørket af nogle af de snapse der de seneste uger er sat til at trække. I aftes fik jeg lavet en på de grønne smukke agern, vi plukkede på vores traktortur. Smukt det er det!

2 kommentarer:

  1. Har du overvejet at starte en lille forretning med sylteglas? Jeg kunne godt købe et enkelt eller to af mellemstørrelsen...det er hvad der sker når man ikke får købt nok.

    SvarSlet
  2. Søde Rikke, det har slet ikke været i mine tanker... tvært om... jeg får jo brugt dem alle, og ender med at konstatere, at jeg slet ikke har fået bestilt nok :)

    SvarSlet