lørdag den 20. juli 2013

Skønne dejlige Berlin

I disse dage passer vi vores Berlinnaboers tagterrasser - det er et fantastisk paradis, de to mennesker der bor der, har skabt på toppen af Berlin. Vi vander og vander, og vi spiser solmodne tomater, så det er en ren lyst. Vi har fået cola og vin for at passe deres have, men jeg passer gerne, også uden vin og cola, for hvilken lykke at gå med haveslagen blandt hundrede af terrakottapotter med tomater, chili, blomster og krydderurter på toppen af Berlin.
 
Udover at passe tagterrasser, har vi i dag været på vores lokale marked på Boxi. Det er det skønneste marked med økologiske grøntsager, krydderurter, planter, blomster, ost, delikatesser... Desværre er det jo begrænset, hvad vi kan spise os i gennem hernede, og også hvad der kan tages med hjem. Dog lod jeg mig alligevel friste og købte solbær, stikkelsbær og grønne tomater, som skal transporteres med hjem og syltes.
Efter marked tog vi en tur i Zoologichergarden. I Berlin er der to zoologiske haver, en i det tidligere øst og en i det tidligere vest. Vi har besøgt dem begge, de er meget forskellige, men begge ganske vidunderlige, fordi dyrene begge steder generelt har god plads og gode vilkår. I dag valgte vi haven i "vest".Der er meget at se... og vi nåede, trods mange timer i haven, slet ikke omkring det hele. Mange steder i haven er der store smukke bronzeskulpturer, der er fine legepladser og så udemærker haven sig ved, at der ikke er forlystelser, tombolaer, boder, tog... - der er alverdens dyr, isboder samt restauranter, og det er det - dejligt!  


 
 
I haven er der også en børneafdeling, hvor der må nusses og klappes... gedekid, ænder, får, marsvin, heste og æsler.
 

 
 
Og sådan lakker endnu en dejlig uge i Berlin mod enden. I morgen går turen hjemover - så vi kan nyde sommerdage hjemme, inden vi drager nordpå. Kontrasten til storbyen - op til de smålandske søer og skove. Jeg holder så meget af begge dele, så hvilken lykke at få "hele pakken" i sommerferien. Men aftenen skal nu nydes på altanen i Berlin - med en bog, Yatzy og mine 3 drenge.

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar