tirsdag den 9. juli 2013

Naturens spisekammer

I aftes var min svigerinde og jeg på aftentur ved Skærbæk sø. Det er et skønt sted, hvor man føler sig hensat til den svenske skærgård. Vi gik en tur rundt om søen - hvor vi fandt porse og perikon til snaps - så nu må Rikke i gang med at lave snaps.. Herhjemme er vi ikke de store snapsedrikkere, så jeg plukkede i stedet en buket vilde blomster, der er ikke noget som sommerens grøftekantsbuketter, de kan kun blive smukke, med alt det der bugner af i denne tid.
Ved søen er fornylig lavet en uro af forskellige genbrugsmaterialer, den er ganske sjov og  fin.


 
På vores tur rundt ved søen stødte vi på denne smukke plante. Jeg ved ikke, hvad den hedder, men smuk er den, og så dufter den fint at sødme og sommer.


Drengene har sammen med deres onkel overnattet i shelter i skoven. Da de kom hjem fra tuen var vi i gårdbutikken efter nye forsyninger af grøntsager - grønkål, solbær, kartofler, ærter - himmelsk spise!

 
Eftermiddagen og aftenen er der snittet, kogt og hakket. En bunke rabarber er lavet til saft.
Farmor og farfar har været på besøg og har hentet jordbær og rabarber, så farmor kan lave syltetøj, det er hun bare ferm til.
 

Og så har vi lavet hyldeblomstdrik - denne gang efter en opskrift fra bogen "Naturens Spisekammer" af Anette Eckmann. I denne opskrift skal der lime, citron, (blod)appelsin, honning og vanilje... - Flot ser det ud, men jeg tror tilmed, at den bliver rigtig god. 
I morgen skal jeg i gang med solbærerne - uhm, solbærmarmelade er en af mine absolut favoritter.

2 kommentarer:

  1. Dagmar bliver også sendt i haven efter solbær i morgen. Tak for en hyggelig sommeraften ved søen.

    SvarSlet
  2. Ummmmm - dejlig med solbær i haven :) Og selv tak, det var en dejlig aften!

    SvarSlet