mandag den 21. januar 2013

Skøjtetur

I dag tog vi livtag med kulden. Vi trodsede frostgrader, den bidende blæst og spændte skøjterne på.
Som barn løb jeg meget på skøjter. De første barndomsår var det mest løb i træskostøvler hen over isen, mens jeg beunderede min mor og mosters skøjteløb, men siden fik jeg selv spændt skøjterne på.
 
 
 
Da mine forældre flyttede på landet, var det så herligt, at der i forlængelsen af haven, er en sø, så nu har vi egen skøjtebane i baghaven, det er ikke så ringe endda. Jeg husker stadig en af de første gange vi fejrede jul på gården. Lillejuleaften var der fuldmåne, og samtlige familiemedlemmer - unge som gamle - stod på skøjter, min morfar der dengang var godt 70, var også på isen. I morgen fylder han 83, jeg kunne jo i den anledning passende spørge ham, om vi skal have ham i skøjterne, nu hvor isen kan bære, jeg tror faktisk stadig, at han kan.

 
 
I solnedgangen nød Viktor og Arthur en stund på isen. Min mor og jeg suppelerede med opmuntrerende kommentarer, når de tog den på snuden eller halen.  

4 kommentarer:

 1. Fantastisk. At stå på skøjter på rigtig is er bare noget helt andet end at skøjte på en anlagt bane (selvom det jo er meget praktisk). Selv har jeg ingen ballanceevne og kan hverken stå på et ben eller skøjte men Anna er fuldstændigt vild med at skøjte og nyder byens skøjtebane. I dag synes hun dog at det var for blæsende og koldt så jeg tager virkelig pelshuen af for jer...

  Glæder mig tila t se jeres fastelavnskostumer. Jeg har købt vat til et lam idag....

  SvarSlet
 2. Hvor lyder det bare skønt. Jeg kan huske da jeg var stor pige at detfrøs så man kunne skøjte på søen, så blev der sat fakler op og det var ren idyl.

  SvarSlet
 3. Marie - Louise, det var virkelig dejligt. kold, men dejligt, Fakler, det lyder fantastisk... det vil jeg foreslå, så gør vi det næste gang, familien samles til skøjteløb og månen ikke er fremme :)

  SvarSlet
 4. Marina, det har været dejligt - men balanceevne eller ej... jeg var heller ikke på skøjter. Jeg er så bange for, at benet ikke kan følge med, og at der skal ske noget igen.
  Lyder spændende med vat og fastelavnslam, det glæder jeg mig til at se.
  Jeg skal nok tage billder. farmor har i dag lovet, at hoppe ombord i at hækle detektiv hatten, om min mor vil sy kappe og knikers, hvis jeg ellers har køreplanen klar - det har jeg (næsten). Så må jeg få hæklet butterfly, fundet/lavet en krumpibe og forstørelsesglas.

  SvarSlet