lørdag den 5. januar 2013

Nyt, brugt og hjemmelavet


Torsdag startede hverdagen igen - for fuld udblæsning. Jeg havde for længe siden lovet, at jeg fredag eftermiddag efter arbejde ville afholde kursus i tegn til tale. Måske nok lige til den gode side med kursus efter to hektiske arbejdsdage, men da jeg for længe siden fastsatte datoen, syntes jeg, det var et velvalgt tidspunkt. Der var ikke tvivl i mit sind, da jeg dødtræt ovenpå veloverstået kursus, satte kurs mod Bloom K efter en stor weekendbuket til mig fra mig. Jeg ærgede mig lidt, da jeg kom til en lukket forretning, for buketten ville jeg gerne have haft, og ingen kan binde som de tre piger i Bloom - men ferie har de virkelig fortjent efter alle de skønne buketter de op til jul og nytår har glædet mange med. Jeg var SÅ heldig at vinde Blooms smukke julebuket i en lodtrækning om årets bedste juleide.  
Længere nede af Søndergade var der ikke lukket, så en ny nederdel og tørklæde kom med hjem i stedet for buketten.
 

I dag er det lørdag. Vi har sovet længe, og har nu samlet fornyede kræfter til hverdagen, som igen går løs på mandag. Vi har kæmpet os gennem vasketøjsbjerget, for min bedstemor kommer på besøg i morgen, og jeg ved, at hvis der er vasketøj, der skal ordnes, så hopper hun fluks ombord i det. Det vil jeg ikke risikere, for jeg har helt andre planer med hende, vi skal nemlig sammen være kreative og en tur på planteskolen.
Ellers er der i dag handlet ind og ryddet op. Mine fire nye tallerkner er vasket af og puttet i køkkenskuffen. Jeg holder, som så mange andre, meget af Royal Copenhagens porcelæn, og kan godt lide at blande de forskellige mønstre - så det er efterhånden en relativ stor og broget samling jeg har mig.

 
 
Inden jul satte jeg to store magnoliegrene i vand på badeværelset. Jeg var dengang ikke sikker på, at jeg kunne få held af at få grenene til at springe ud - troede ikke at knopperne var langt nok fremme til, at de ville kunne klare det sidste indendøre... men de seneste dage er underet sket, knopperne har udviklet sig, og de smider nu det beskyttende hylster. De første magnolieblomster er på vej, de fineste lyserøde kronblade kan anes.
Jeg plantede mig for en stund midt på badeværelsesgulvet og nød det spirende forår. 
 
 
I julegave fik jeg de skønneste skrikkende hjemmestøvler af min moster. Min lillesøster fik foræret et par i fødselsdagsgave sidste forår, og jeg har siden da ønsket mig et par magen til, men lavet af min dygtige moster. Og heldige mig, sørme om moster ikke havde hørt mit ønske og havde lagt dem under juletræet. Sølvskeen er endnu en julegave. Jeg fik foræret penge i julegave, som jeg selv skulle finde en ting for. I genbrugsforretningen lå denne fine tretårnede sølvske i glasmontret og ventede. Jeg synes, den er noget så fin både formen og selve motivet. Så den glæder jeg mig til at tage i brug og give nyt liv herhjemme hos os.

 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Jeg har lige fundet min vej til din blog og meldt mig straks som fast læser hos dig.
  Kh Sabrina / brineh.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Kære Sabrina - hvor er du sød! Tusind tak for din interesse... Rigtig dejlig dag til dig.
  Kh. Kristina

  SvarSlet
 3. Smukke billeder :-) jeg vidste ikke at man få en Magnolie til at springe ud indendørs - måske skal jeg lige prøve det. Kh Anne

  SvarSlet
 4. Kære Anne - troede heller ikke det var muligt, når jeg tog dem ind allerede i december, men lige nu står de i fuld flor... - burde faktisk lige tage et foto af grenene netop nu,hvor de står med de fineste lyserøde blomster. Så tag dem endelig ind, det er der meget fornøjelse ved.
  Kh. Kristina

  SvarSlet