tirsdag den 1. januar 2013

1. januar

 
Et nyt år har taget sin begyndelse - rent, uspoleret og fint.
1. januar har stået på oprydning, rengøring - og dernæst velfortjent afslapning.
Juletræ og julepynt nu blevet bortvist. Julekuglerne er sirligt pakket sammen, og hviler i kasser på loftrummet. 
 
 
Viduerne er rengjorte for barberskum og andre drengestreger - skraldespandene har igen fundet vej til vores matrikel og confettien er møjsommeligt indsamlet.
Efter alle "anstrengelserne" har dagen stået på dovenskab og hygge.
Jeg "tiltuskede" mig et par timer under dynen i soveværelset, normalt er det ikke der, jeg kravler i "hi" i løbet af dagen - men med udsigt til nyudsprungne grene i vindueskarmen og med fire nye bøger (alle julegaver som jeg hidtil ikke har haft sådan rigtig tid til at kigge og læse i), dannede soveværelset rammen om en lun hule med læsning og eftermiddagslur.
 
 
 
 
Svampebogen fik jeg af mine søskende i julegave. Jeg tænker, at de var bekymrede efter en svampetur i efteråret, hvor en kyndig svampedame tilså de svampe, min veninde og jeg havde puttet i kurven, hvorefter hun spurgte til vores livsforsikring.
Den fine thebog har jeg fået at min skønne veninde Therese. Hun kender mine hjertesager - the og fine kager er bestemt blandt disse, så bogen er særdeles velvalgt.
Bogen Mit Danmark er en rigtig fin bog, hvor kendte danskere fortæller om deres ynglingssteder i Danmark. Som læsere bliver vi sendt fra Kandestederne ved Skagen i nord til Sønderborg slot i syd. Bogen danner rammen om en fantastiske rejse rundt i Danmark til skønne steder - flere af stederne er jeg blevet nysgerrige på, og tænker at 2013 også kan bruges til at se disse steder.
Den sidste af mine nye bøger; Efterårsmad der rusker og rykker - er den fjerde og sidste bog i rækken af fire bøger som omhandler årstidernes råvarer og opskrifter - alle fire er fine bøger, men ikke mindst efterårsbogen der med sine råvarer og farver taler til hjertet hos en "efterårspige" som mig.
 

Arthur og jeg hygget os med varmt karbad, stearinlys og snak om hverdagen som snart venter. Men inden hverdagen napper lige endnu en fridag i morgen.
 

2 kommentarer:

  1. Det lyder hyggeligt. Er det kejserbusk du har i blomst i soveværelset?

    Rigtig godt nytår til dig. Jeg nyder sådan at komme på besøg her i hulen og glæder mig allerede til det næste år.

    SvarSlet
  2. Ja, kære Marina... det er en kejserbusk. Den er noget så fin og sart men også sejlivet, tænk at den blomstrer så fint, nu hvor stort set alt andet er goldt og øde. Jeg glæder mig over dine besøg og holder selv af at besøge dig.

    Rigtig dejlig weekend - og at med ønsket om det skønneste NYT år til dig!

    SvarSlet