søndag den 23. september 2012

"Svampejægere"

Min elskelige veninde Louise og jeg har i dag været på svampetur. Iført gummistøvler, strikketrøjer og med kurven fyldt med nybagte kanelsnurrer og the, kørte vi mod skoven ved Karup, hvor vi mødtes med en masse mere og mindre øvede "svampejægere". Med kuvene under armen, satte vi kursen mod nåleskoven, hvor skovbunden myldrede med fine svampe. Vi plukkede lidt på må og få, de store svampe havde vi ikke rigtig mod på at plukke og heller ikke dem, vi havde udset os som værende giftige, men de små og fine svampe puttede vi i kurvene. Efter at have plukket en hel del af dem vi syntes, var fine, satte vi sidste års danmarksmester i svampe stævne på en af skovstierne. Hun sorterede i vores svampe med hård og kyndig hånd. Ikke alt det vi havde udset os, var spiseligt - faktisk røg en hel del over højre skulder efterfulgt af navne som mandsdræber, satans..., helvedes... ild... Jeg husker ikke alle de djævelske navne den svampekyndige dame kunne, men vi forstod så meget, at en del af det vi havde puttet i kurven, krævede en god livsforsikring, hvis det skulle i madgryderne. Lidt fik dog lov at blive i kurven, så hjem kom vi, med en masse nye svampenavne printet ind på nethinden - i hvert fald fandt vi forskellige typer af kantareller, og et par rørhatte lykkedes det os også at finde. Det var nogle skønne timer i skoven. Vejret har været smukkere end smukt, og skoven var et rent eventyr - med farver, dufte og lyde.
 
 
 
 

 
 
 

3 kommentarer:

 1. Sikken dejlig blog du har der her. Jeg sidder og bliver helt glad om hjertet og føler at vi har lidt til fælles.

  Efterårskram fra Marina der også elsker efterårets glæder.

  SvarSlet
 2. Hvor er du dog sød! Sikke en dejlig hilsen at få... Jeg er jo forholdvis ny i denne blogverden, men jeg hygger mig rigtig meget med at sysle, skrive og tage billeder af min verden. At kunne glæde andre er en sidegevinst, som jeg er taknemmelig og ydmyg overfor, så af hjertet tak for din søde kommentar. Mon du har en blog, hvor jeg kan følge dig?
  Og ja, efteråret byder virkelig op til dans, når det angår hyggelige indendørs syslerier og udeoplevelser.
  Efterårskram retur til dig :)

  SvarSlet
 3. Kære Kristina. Jeg kan faktisk se at min lille blog allerede står på din blogliste ude i sidebaren. Det er mig med bloggen Badut. Detsværre har du ikke åbnet for kommentarer fra andre end blogspot brugere (hellere ikke selvom det ser sådan ud) og derfor kommenterede jeg med min henvisningsblog. På den er der både link til Badut og en forklaring på hvordan du ændre dine kommentar indstillinger så alle kan kommentere. Jeg er sikker på at du vil komme til at elske blogland og jeg elsker at din stil er lidt anderledes end mange andres. Hold godt fast i det.

  SvarSlet