fredag den 22. juli 2016

Meget mere af Berlin og et TIP


28 graders tung varme væltede i går ind over Berlin. Heldigvis er der mange steder, man kan søge hen, når vejret i byen føles som en tung varm dyne. Vi søgte til Treptower. Her lejede vi pedalbåd og tullede omkring på Spree. Det var hyggeligt. Mange havde fundet vej til Treptower, hvor der blev badet, slikket sol, læst i bøger og sejlet omkring.


Herefter gik vi en tur ind i skoven i håb om, at vi kunne være så heldige, at der i dag var åben i den gamle forlystelseshave Plänterwald. Vi har tidligere prøvet at få en tur rundt i haven med det gamle tog, men desværre - parken var ikke åben i dag, så vi gik en tur rundt om parken, og måtte betragte det hele fra behørig afstand.
Jeg forundres hver gang, jeg er her over, at sådan et sted får lov til at stå ,- det var aldrig sket i Danmark.

Det gamle pariserhjul i haven, og Arthur der kigger gennem hegnet, som omkranser hele parken.Efter turen i Treptower kørte vi til Kreuzberg. Det er et af de områder i Berlin, vi fejlagtigt nok, ikke er særlig velbevandrede i. Min lillebror har begejstret berettet om madmekkaet; Markthalle Neun.
Det måtte vi selvfølgelig ved selvsyn tage bestik af  - og WAUW, det var lækkert!

Gennem porten i Eisenbahnstrasse med inskriptionen "Markthalle XI", og så venter der en fantastisk oplevelse. Hver torsdag fra kl. 17.00.- 22.00. serveres der her Street food. Alle sanser forkæles her, hvor fine boder med lækkerier fra hele verden mødes under samme tag. Vi besluttede at se alle boderne i gennem, inden vi valgte, hvad vi skulle have til aftensmad. Det skulle vise sig, at være en rigtig god beslutning. For vi endte op med lidt forskelligt, og så fik vi jo mulighed for at smage lidt af hvert. 


Stedet er så absolut et besøg værd. Der er også frugt- og grøntmarkeder, og yderligere er der særarrangementer - du kan læse meget mere her
https://markthalleneun.de/das-essen-das-uns-naehrt/


Og her er det så, at fotos brude kunne tale, duftes og mærkes ...


Inden vi tog tilbage på Friedrichshain, blev der tid til leg på legepladsen mellem andre glade børn og forældre.
Lykken er sommerferie, sol, glade børn og gode oplevelser


Ingen kommentarer:

Send en kommentar