søndag den 5. oktober 2014

Lystbækgård

 
I det særprægede landskab på Kronheden ved Torsted i Vestjylland ligger Lystbækgård. Stedets ejer, Berit Kiilerich er fårehyrde, måske nogen husker hende fra et afsnit af Bonderøven? 
Berit har får af racen spælsau- smukke langhårede får i de skønneste nuancer.
Når jeg lader øjet skue ud over det smukke nøjsomme landskab af lyng og store vidder, er fårene som skabt til netop dette sted - de klæder hinanden - naturen i efterårsdragt og fårene.
 



I dag var der høstmarked på Lystbækgård. Et charmerende og hyggeligt marked med gammelt håndværk og fine boder med håndarbejde og hjemmelavede delikatesser. Helt i svime faldt jeg over alle de smukke fåreskind, uld og håndlavede trøjer, strømper...

 
Med hestevogn blev vi transporteret på heden, hvor vi på tættere hold kunne betragte fårene.


På markedet kunne man prøve kræfter med gammelt håndværk - og der var også mulighed for at lave sine egne kartoffelchips.






Med hjem kom flere skønne ting ... en lille meget sød kanin som Arthur har taget sig kærligt af


 
 
 


Og jeg skal i gang med at hækle sæder til vores stole - i råuld fra spælsaufår...
 - det bliver spændende!

6 kommentarer:

 1. Jamen der er min kæreste jo vokset op.... Lige i baghaven..... Eller nåwet! Han har i hvertfald lige fortalt en hel masse om hvordan det var på Lystbækgård da han var dreng:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Camilla - ej, det var da sjovt... Det er en fantastisk egn, han er fra. Sikke smukt jeg blev meget betaget af det.
   Håber, du har det godt.
   Kh. Kristina

   Slet
 2. Så kom du derud. Det ville jeg godt nok også gerne. Jeg kan fortælle at mit sæde til køkkenstolen er helt fantastisk at se på og dejligt at sidde på. Skynd du dig at få lavet nogle. Dem bliver du glad for. KNUS fra Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Lise - du skulle virkelig have været med. Jeg ved, at du ville have kunnet lide det.
   Jeg købte faktisk et stolesæde, så jeg havde én at kigge efter, den ligger nu på spisebordet, så må vi se, om den senere rykker ned på stolen :)
   Ses - KNUS

   Slet
 3. Hvor ser det bare hyggeligt ud - I havde garanteret en dejlig dag. Glæder mig til at se de hæklede sæder :-)

  Knus Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde bestemt en dejlig dag... skønne omgivelser, godt vejr, familie og oplevelser for alle sanser. Så bliver den søndag vist ikke meget bedre.
   Jeg må i gang med de sæder. Jo før jo bedre.
   Kærligst Kristina

   Slet