onsdag den 16. juli 2014

Berlin del 1

At vi eeeelllllssskkkkeeerrrrr Berlin, er der ingen, der jævnligt læser med her på bloggen, der har mulighed for at være i tvivl om.
I søndags landede vi igen i Berlin - i lejligheden på Friedrichshain. Ikke den værste dag at lande i Berlin, når nu Tyskland var i finalen.
Overalt summede Berlin af forventningsglæde.
Jeg tror, at samtlige skærme byen kunne rejse, var i brug - mange interimistisk ophængt på gader og stræder med ledninger krydsende hinanden påklistret lidt gaffa.


- barer, cafeer, spisesteder var fyldt til bristepunktet, ligeledes den indiske hvor vi havde taget plads.

Kampen blev næsten for spændende, og Berlin blev under kampen stille, som i virkelig stille - ikke en bil på gaden, ingen råb, ingen klirrende flasker - bare stille, som i virkelig stille.
- Og så endelig, i den forlængede spilletid, kom forløsningen.
I løbet af et splitsekund VÅGNEDE Berlin  med brag, kanonlag, fyrværkeri, sang og glæde.
Det var virkelig en oplevelse at være en del af.

I dag kom fodboldheltene til Berlin - 900.000 mennesker - ganske svimlede antal, var samlet omkring Brandenburger Tor for at fejre... Og selvom vi ikke kom helt tæt på, var tyskernes begejstring ikke at være i tvivl om.


Når man gennem de seneste år besøger Berlin for nogen og tyvende gang, har man ikke længere travlt med at komme rundt til de forskellige museer og turistattraktioner. Ikke af den årsag, at der ikke er meget, vi endnu ikke har set, men fordi roen hviler over os på en anden måde, end den gjorde de første mange gange vi var her, fordi vi hele tiden skulle se eller gøre et eller andet.
Netop det talte vi om i dag, at vi i den grad føler os hjemme her, og at det føles GODT!

I går lod vi os alligevel lokke af en stor turistattraktion; Ritter sport chokoladebutikken. Sammen med en masse øvrige danskere, det er åbenbart et hit for danske børnefamilier at komme der, designede vi vores egen Ritter sport. Mens chokoladen tørrer, kan man nyde chokolade spise- og drikkevarer på 1.sal, hvilket vi selvfølgelig også gjorde. Og dernæst en tur i shoppen, hvor Ritter sport er uhørt billigt 2 kg. for 100,- kr. - 2 kg. fik vi ikke med derfra, mmmeeeennnn jeg tænker, at vi nærmede os :)

 
I aftes spillede vi 500 og smagte vores chokolade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar