lørdag den 29. marts 2014

Sådan lidt skabsagtig ...

Det er lidt underligt det der med smag og stil... egentlig er jeg til det naturlige, til jordfarver, naturlige materialer uden alt for meget larm og pling bing... og så alligevel - for indeni mig bor altså en skabs pling bing, som jeg en gang i mellem slipper fri.
Jeg blev for alvor opmærksom på det - da jeg sidste weekend i Berlin var i den skønneste boghandler på Grünbergerstrasse. Boghandleren har jeg frekventret mange gange tidligere, særligt pga. af butikkens fantastiske udvalg af skønne børnebøger. Siden jeg sidst har været i Berlin, er butikken blevet udvidet til tredobbelt størrelse, og udvalget af fag - og skønlitteratur er stort. Der er meget at gå amok i - godt nok på tysk, men alligevel.
 
Dobbeltnaturen i mig slog igennem, da jeg købte to vidt forskellige bøger. En skøn bog om grønne fingre, som lige er mig... - og  så en herlig og smuk bog om vintage tea party, som også lige er mig.
Vintage og pling bing fylder ikke meget herhjemme, men alligevel har jeg rundt omkring små skattekamre - bagest i skabet ovenpå har jeg to gamle æsker med brocher, øreringe, og spænder... similistenene bimler og bamler, glimter og stråler. Jeg bruger dem kun sjældent, men alligevel kommer der med jævne mellemrum flere til samlingen, når jeg er på loppemarkeder eller i genbrugsforretninger.
Ellers er vintagemanien med skinnende genstande ved mig udbredt i min samling af gamle julekugler, i min store samling af gamle knapper og blonder og i farvede grønne glas. Er det ikke ravne, der samler skinnende genstande og gemmer dem i reden? Jeg tror det.
Tidligere samlede jeg også på fine blomstrede porcelæns kopper og vaser, og farvede glasskåle, men det gør jeg ikke længere, ikke fordi jeg ikke har lyst, men fordi garageskabet og loftet bugner med hengemt porcelæn og glas.
 

 
The vintage tea party book  
 
Super fin bog med de skønneste illustrationer og ideer til et fint teaselskab. Jeg har sådan lyst til at lave sådan et lille party for veninderne i haven - med fine kopper, paraplyer og lygter i træerne og pyntede kager, og så ville jeg jo få brug for mine hengemte sager...
Jeg gør det, jeg gør det... Det er da liiiigggeee det jeg gør!
 
 
Tæt ved mine forældres lejlighed i Berlin ligger Boxhagener platz - om søndagen fyldes pladsen med markedsboder. Det meste af det, er efter min bedste overbevisning noget værre skrammel... mmmeeeennn særligt en af boderne kan jeg ikke stå for. Den tyske herre bag boden sælger fine gamle tryk fra 1800 og 1900 tallet. Jeg har nu en del liggende, som jeg ved lejlighed skal have indrammet. Sidste weekend købte jeg dette fine tryk med varm hus planter - og selvom den egentlig heller ikke helt passer ind herhjemme, tror jeg alligevel, jeg finder en plads til den på væggen i vores soveværelse.
 
På pinterest har jeg ind i mellem alle mine naturligt inspirerede opslagstavler et par tavler hvor min lille vintagemani folder sig ud. Dem kan du se lige her, her, og her
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Jeg tror, de fleste af os har brug for lidt pling bing ind imellem.
  Hvor er det spændende, at dine forældres har lejlighed i Berlin, og at du har mulighed fx for at besøge byens markeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, du har ret... Pling bing i små doser, er slet ikke så tosset endda. Og ja, lejlighed i Berlin er heller ikke så tosset endda.

   Slet