søndag den 22. juni 2014

Claus Dalbys have & Detlillegartneri

Hvor er jeg heldig!
Lise, min søde veninde, har af Claus Dalby fået foræret to billetter til hans haveparadis, og jeg blev inviteret med. Sammen med den øvrige flok af forventningsfulde mennesker ventede vi ved havelågen i Risskov. Når jeg har besøgt min søster i Århus, har vi ved flere lejligheder gået tur i Risskov, og jeg har, når vi har passeret Claus Dalbys have, kastet lange blikke efter det paradis som kunne skimtes gennem den høje hæk. Tænk at få lov, at blive indbudt til at komme på den anden siden af hækken ... hvilken lykke.
 


Haven er fuldstændig overdådig, et rigt blomstrende orgie af afstemte farver, former, dufte. Et sansebombardement, hvor man næsten beruses. At Claus er passioneret, mærker man straks, når han levende fortæller om den have, han sammen med andre havekyndige har skabt gennem de seneste 20 år.
Efter at være budt velkommen, og præcis sådan følte man sig, velkommen, udvalgt og ventet, blev vi sluppet "løs".
 

At blive sluppet løs blandt rigt blomstrende roser, skabioser, digitalis, kørvel, riddersporer... som blander sig med grøftekant i den smukkest tænkelig komposition, er ikke det værste sted, at få "frit lejde".  Haven er som en mesterlig bolig inddelt i rum. Rum der fortæller hver deres historie.
 De næste par timer var ganske overvældende ... uanset hvor man vender blikket i den have, er der nye motiver.
At der står en kunstner bag, er så tydeligt, - en kunstner ud over det sædvanelige ...
 
At Claus er tryllekunstner, er egentlig ikke overraskende, for denne have er magi - som når hvide kaniner og duer på forunderlig fortryllende vis kommer op af hatten, er dette også en leg med farver, former og tilmed hvide duer 
 


med næsen dybt begravet, hvilket den blev utallige gange
 
Stjerneskærm, absolut blandt mine yndlings
Claus har dem i utallige variationer, og nu må jeg på jagt, efter flere af disse til min egen have.

Roserne blomstrer villigt.
Der var mange sorter, og mange at tabe pusten over og forelskes i. 
Og klematis, dem kan man vist ikke få for mange af?
Nedenstående er endnu ikke min have, men det kommer den, hvis jeg kan finde den. Efter et par timer i Claus' paradis takkede vi af. Sikke en have, og sikke en gestus at invitere os inden for. Jeg er taknemmelig for, at have fået lov til at suge til mig. Haven lever videre for mit indre i lang tid. Og nu har jeg ved selvsyn set den anden side af hækken, det føles ganske overvældende.
Af hjertet tak!

Efter at have kørt fra Risskov blev GPS'en indstillet til Gl. Ry. Lise måtte selvfølgelig se "Det lille Gartneri". Hun var, heldigvis, ligeså begejstret som jeg, for dette lille skønne sted.
Og selvom vores næsebor var tyndslidte efter besøget hos Claus, kunne vi slet ikke lade være med at stikke snuden i alle Birthes skønne duftgeranier.Lækkert ikke?
 
 
Ulla ved kassen. Jeg lovede hende, at hun skulle se dejlig ud på billedet, og det gør hun. Hendes sprudlende engagement, viden og kære væsen når langt ud over disken. Bilen blev fyldt, igen... tror ikke det er muligt at komme derfra uden grønt stikkende ud af vinduer og bagagerum 
 


Birthes, indehaverens, egne peberfrugter


En helt i gennem vidunderlig dag i det bedste selskab - på to skønne skønne perler.
 

8 kommentarer:

 1. Sikke nogle skønne oplevelser - det var meget spændende at læse! Vi er mange, der drømmer om at se Claus Dalbys enestående have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og drømmen er endnu bedre i virkeligheden - den er fantastisk. Og hvor heldig at blive budt indenfor.

   Slet
 2. Det lyder godt nok som en dejlig dag! Tak for de skønne billeder.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, kære Anna. Det har virkelig været en dejlig dag.
   Sikke fine brocher du har investeret i... så skøn du bliver. Ville ønske jeg kunne være behjælpelig med blondedue, men lige præcis sådanne har jeg ikke på lager, selvom der er meget i mine gemmere :)
   Kh. Kristina

   Slet
 3. Tusindvis af tak for en vidunderlig dag. Lise

  SvarSlet
 4. Sikken dejlig dag. Jeg er sikker på at de mange indtryk bliver omsat til dine egne eventyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil i hvert fald gøre mit ypperste...
   KNUS

   Slet