lørdag den 17. maj 2014

Pandekager over bål

Vi har arbejdet ude i dag.
Traileren er fyldt og tømt op til flere gange. Vi har rengjort skuret, ukrudt er hevet op og vi har samlet grene sammen.
 

Drengene ville gerne lave pandekager over bål, så de fik til opgave at lave et lille bål i bålfadet. Efter en tid, med meget snak om hvordan de skulle gøre, lykkedes det Viktor og Arthur at lave et fint bål.
 Og så måtte der gang i at lave pandekager - selvom der var godt gang i bålet, var begge drenge vist enige om, at det gik lidt for trægt med at få pandekagerne færdige. 
Men pandekagerne var absolut værd at vente på. I formiddags blendede vi vores skovsyresukker, det smager så dejligt. Vi har spist det oven på pandekagerne, og det er virkelig anbefalelsesværdigt.
Så en lille opfordring, det er bare om at komme ud i skoven og samle skovsyrer, så I kan fremstille jeres egen skovsyresukker. Jeg er overbevist om, at sukkeret også ville gøre sig godt som fint grønt drys på kager


 
 Vi har også samlet rødgranskud, som vi skal bruge til fremstilling af gransalt.

6 kommentarer:

 1. Smukke billeder fra en dejlig dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var den skønneste dag - sikke et vejr, og hvor er det dejligt med alt det grønne :)
   Kh. Kristina

   Slet
 2. Mange, mange tak for din søde kommentar på min blog :)
  Sikke et dejligt sted du har her. Meget inspirerende i forhold til at få udnyttet vores omgivelser!!
  Vi lavede faktisk også pandekager i weekenden, men det var dog regnvejrspandekager, så indendørs.

  Kh
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anna
   Pandekager er altid hyggeligt, både indendøre og udendørs. Jeg nyder at læse med på din blog, og så skal man jo lige huske at kommentere og takke :) - Så endnu en gang tusinde tak for hyggelig læsning på din blog.
   Kh. Kristina

   Slet
 3. Gransaft???

  Jeg lavede mælkebøttesaft med min søster den anden dag...
  Det smagte mest af alt lidt af kamillete (hvilket jeg egentligt fandt lidt skuffende)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gransalt - ikke saft :) Tror ikke det er så velsmagende... gransalt kan til gengæld anbefales. Og så skal jeg have lavet snaps på granskud, det skulle efter sigende være ok.
   Mælkebøtter har jeg heller ikke haft den store succes med at lave spændende ud af. Måske man skulle prøve at lave sirup, men nu få vi se, der er vist så meget i naturen, der skal afprøves inden jeg kaster mig over mælkebøtterne.
   Kh. Kristina

   Slet