fredag den 16. maj 2014

Naturens mange gaverJeg ved det, jeg har virkelig omtalt vinbjergsnegle en del her på bloggen. Sidste år samlede min svigerinde og jeg en del vinbjergsnegle og lukkede dem ud i min have. Det sidste stykke tid, har jeg kigget efter vinbjergsneglene i haven, og de er har stadig, i hvert fald nogle af dem, men ikke nok.   Så i dag tog min svigerinde og jeg igen på tur i den gamle have, hvor der lever utallige af dem. Vi samlede knap 200, som Arthur og naboens drenge hjalp hinanden med at fordele rundt i vores lille skov.Vinbjergsnegle var nu ikke det eneste vi samlede på vores tur. Vi var en tur i skoven hvor vi plukkede skovsyrer. De fine spirer har jeg netop blendet sammen med sukker, så nu tørrer de fineste grønne velsmagende sukker, som jeg tænker er fint på grød eller i pandekager.


Også ramsløg fik vi plukket, så Rikke kan få lavet ramsløgpesto.

6 kommentarer:

 1. Sikke en natur rigdom vi fik med hjem i dag. Fik lige en anbefaling fra en af Stens kollegaer, skovsyresnaps.

  SvarSlet
  Svar
  1. skovsyresnaps - okay, spændende... Kun skovsyre og snaps?
   Tak, for en dejlig dag. Tror jeg skal have dig til at blende sukkeret helt fint, min kan altså ikke lave pulver, måske når sukkeret er helt tørt, men jeg tror det ikke.
   KNUS

   Slet
 2. Så skøn en dag. Vi blender gerne sukker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg rigtig glad for, men lad os lige se, om det ikke går, når det er blevet tørt - jeg er i tvivl, men lad os se.
   Rigtig dejlig tur til jer.
   KNUS

   Slet
 3. Ja
  Kom skovsyre i og lad det trække til det smager godt, så skal skovsyren op, den må ikke blive i
  Der skal kun en enkelt stilk eller 2 i, kom ikke for meget i.
  Husk at prøvesmage ofte!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må prøves. Og så skal vi have samlet endnu flere skovsyrer, for sukkeret er simpelthen så lækkert. Så af sted med os to :)
   Håber, I hygger jer.

   Slet