onsdag den 14. maj 2014

Delikate ramsløg

 
 
I vores lille skov bugner det nu med friske ramsløg. Drivhuset er fyldt til bristepunktet med de skønneste krydderurter, så de sidste to dage har Arthur & jeg plukket løs.
I køkkenet har blenderen været på overarbejde, for vi har lavet kryddersalt og pesto. Desværre har jeg slet ikke fået taget billeder af salt, pesto, krydderurter og arbejdsgange, dertil har vi haft alt alt for travlt.
 
 
Vi har prøvet os frem, med de vi havde - så nu har vi lavet:
 
Kryddersalt med:
- hvidløg & salvie
- basilikum & parmasan
- løvstikke, oregano, timian & rosmarin
- ramsløg
- citronmelisse
 
Yderligere har vi lavet grøn pesto af ramsløg og mandler, hvilket smager helt fantastisk.
 

4 kommentarer:

  1. Jeg har lavet ramsløgsmør i stedet for persillesmør. Utallige ruller i fryseren til sommerens grillmad. Så godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. God idé - også DET skal prøves, for der er stadig mange ramsløg i haven. Tusinde tak for din gode idé. Mon du også har forsøgt dig med pesto? - Det er virkelig anbefalelsesværdigt. Kh. Kristina

      Slet
  2. Uhm, bare lugten af ramsløg!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. De dufter virkelig skønt, meeeennn må sige at i Risskov, hvor mængden af ramsløg er fuldstændig overdådig bliver duften noget "ram". - Men ellers er ramsløg simpelthen så skønne, og duften minder mig om ture i sommerhus, da jeg var barn.
      Rigtig dejlig bededag til dig og dine. Kh. Kristina

      Slet