søndag den 8. december 2013

8. december - en nisse flytter ind


I aftes, efter at drengene var kommet seng, hvilket blev vældig sent, da vi bagte luciaboller, syslede jeg ved vores spisebord.
Først famlede jeg mig gennem haven, ned gennem vores lille skov, hvor vi har vores værksted. Her fandt jeg malerbøtter, pensler, gammelt tapet mm. Og så gik jeg ellers i gang med at male nissedøren.  

 
Det er et rigtig nussearbejde at male en nissedør, og jeg kan ikke afvise, at den kunne have været malet mere sirligt, hvis klokken ikke var 23.30 - og jeg følte mig en smule presset. Efter at have malet og tapetseret den øverste del af døren, fik jeg sat dørhåndtaget på. Dernæst blev døren monteret på Arthurs værelse. Så skrev jeg et lille brev...- og puttede det i en lille gammel trætræsko
 
Kære Viktor & Arthur
Har I sovet godt, i hvert fald snorkede I, da jeg i nat flyttede ind.
Jeg bor ved trappen i værelset ved siden af. Håber, I vil putte gode sager i den lille kurv ved min dør, så skal jeg nok være en sød nisse.
Kærlige hilsener
Nisse Pok 
 
 
Senere blev vi vækket af drenge... "Hvad kan en nisse godt lide?", spurgte de. De havde allerede puttet mandler i kurven. Vi spillede naturligvis meget overraskede over deres snak om nissedøren og brevet, og måtte med op og se den lille dør. Og nu er drengene så gået amok. I lego er bygget en nissebil, der er lavet lampe og elektronisk ringklokke. En rotte er også kommet til,  for den kan nissen, i følge Viktor, nemlig kommunikere med. - Hvor hyggeligt!
 

6 kommentarer:

 1. Hov her skrev jeg da lige en kommentar. Der er vist gået nisser i kommentarfunktionen....

  Det jeg skrev var at det var en fantastisk fin dør og at den passede så perfekt til mit yndlingstapet. Hvor er det fantastisk at drengene med det samme var med på nisselegen. Så skønt!! Jeg håber I får den hyggeligste december.

  SvarSlet
 2. Kæreste Marina - Jeg havde jo en fantastisk inspirationskilde ;) - Tak, kære du! Drengene er så vilde med det, og lige nu er de meget optagede af, hvordan og hvor den lille nisse er kommet ind;) - Det passer lige til mit eventyrgen, og mine ideer til hvad der skal ske med døren står i kø. Vi får/har den skønneste december - og jeg håber det samme for dig og dine, om end det hele nok er lidt anderledes end ellers for dig. Kærlige tanker Kristina

  SvarSlet
 3. uha, kunne man lige åbne den lille dør. Hvad er der mon på den anden side døren? Der kan skrives fortællinger om den lille dør. Et eventyrgen har du og du kan finde ud af at skabe små universer i et lille hoved og bestemt også i mit. Du er skøn fordi du gør det! Lise (LE)

  SvarSlet
 4. Ja, den lille dør ville jeg også gerne åbne... - Du er SKØN! - Bare" fordi du er dig!
  Kærligst Kristina

  SvarSlet
 5. Det er simpelthen så sjovt og hyggeligt. Og tro mig. Dine drenge skal nok tage både dør og nisse med sig.
  Og en eller anden dag, i fremtiden, så flytter Nisse Pok ind hos et af dine børnebørn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig sjovt og hyggeligt - og det bedste er, at mine drenge er langt mere optagede af det, end jeg forventede. ÅÅÅHHH ja, lad ham endelig flytte ind der også :) Rigtig dejlig december til dig og dine

   Slet