tirsdag den 17. december 2013

17.december

Therese, Philippa, drengene og jeg har besøgt Nørre Vosborg.
Jeg har ikke tidligere aflagt stedet besøg, kun beundret fra afstand, når jeg kørte forbi. Det er et fantastisk smukt sted. Omgivelserne er maleriske, og herregården er indvendig noget så fin. At den tilmed er pyntet til jul, på en rigtig fin og naturlig måde, gør om muligt stedet endnu skønnere.
 

Nørre Vosborg er en herregård syd for Vemb v. Ulfborg. 
Nørre Vosborg blev grundlagt omkring 1575 og omfatter et firefløjet anlæg. Hovedgårdens fire bygninger stammer fra de fire århundreder fra 1500 - 1800 tallet. De fire længer rundt om borggården spiller smukt op af hinanden udgør tilsammen en smuk helhed, men længerne er meget forskellige i deres udtryk, da de er bygget under fire forskellige stilperioder.
 

 
Den smukke hovedindgang - med fine kranse på dørene
 Inde i de mange stuer var der pyntet til jul og dækket de fineste juleborde. I samtlige vinduer hang hæklede stjerner. Børnene klippede julepynt. I lang tid lavede drengene og Phillippa guirlander, havde Therese og jeg ikke presset lidt på, havde de småmænd siddet der endnu.
 


 

I køkkenet blev der bagt småkager i det gamle brændekomfur. I køkkenet kunne man også købe æbler med remonce, som kunne bages i bålfade i borggården. Det måtte vi selvfølgelig prøve, og det smagte, syntes Therese og jeg i hvert fald, ganske vidunderligt. Så nu har jeg besluttet at vi d. 24. dec. inden vi skal i kirke, skal have tændt op i vores bålfad og bage æbler.


Ellers var vi en tur rundt om herregården og finde nissehuer - og se lige, hvad der var i skovbunden... Det vrimlede med forårsvækster, det er da helt vildt. 
 
Det er bestemt ikke sidste gang, vi har besøgt Nørre Vosborg. Faktisk opdagede vi i dag, at stedet byder på mange spændende arrangementer og foredrag. Yderligere serveres der hver søndag brunch, og det skal prøves en gang i det nye år.
 

2 kommentarer:

  1. Smukke stjerner...dem må min kollega Poula og jeg vist prøve om vi kan hækle inden næste jul.

    SvarSlet
  2. Ja, de er helt fantastiske... Jeg er sikker på, at I nok skal få lavet nogen, der er mindst lige så fine.
    Kærligst Kristina

    SvarSlet