Jeg har de seneste år syltet grønne hele tomater, men som noget nyt har jeg i år også lavet tomatmarmelade af de grønne tomater - det smager vidunderligt.
Og netop nu, hvor solen udebliver, frosten så småt sætter ind, og de sidste tomater ikke bliver røde, er det med at få de grønne tomater plukket.
På nettet har jeg fundet en opskrift, som jeg har tilrettet, så den bedre stemmer overens med mine smagsløg:
1 kg grønne tomater
500 g lyst rørsukker
1 dl æbleeddike
4 stænger kanel
2 stænger vanilje
Evt. 2-3 hele stjerneanis
Geleringspulver eller melatin
Tilberedning
Vask og skær tomaterne i kvarter. Læg dem i en gryde med sukker, æbleeddike, kanel, vaniljestænger og evt. stjerneanis.
Lad tomaterne simre i en halv time. Rør i dem undervejs. Tag kanel, anis og vaniljestænger op, og blend marmeladen, indtil du får en homogen masse med bevarede kerner. Kom nu geleringspulver i. Hæld marmeladen på Atamonskyllede glas, og læg anis, kanel- og vaniljestænger ved.
Marmeladen smager vidunderligt til ost, på ristet brød, eller som tilbehør til kød.
Jeg fik lavet en lille portion her i går! - Den smager fantastisk Kristina
SvarSletHvor er jeg glad for at høre det... Har du fået sendt Kathrine afsted?
SvarSletJa. Hun er smuttet til Berlin. Og har det eftersigende godt. Og jeg arbejder løs i Nordjylland. Så alt er godt!
SvarSletGODT og GODT! :)
SvarSlet