Min lillebror og jeg har også lavet solbærsyltetøj med hel fennikel - absolut anbefalelsesværdig.
Solbærsyltetøj
500 g rensede solbær1 dl vand
200 g sukker
15 hele fennikelfrø
100 g honning
Solbærrene skyldes i koldt vand.
Hæld vand, sukker, solbær og fennikelfrø i en gryde, og bring det hele i kog.
Kog syltetøjet under låg i 10-15 min. indtil konsistensen er som tæt syltetøj - tilsæt honningen og lad syltetøjet stå i yderligere 2 min.
Tag gryden af varmen, og lad syltetøjet trække og køle af i 10-15 min., så man bedre kan se tykkelsen og fastheden på syltetøjet, inden man hælder det på skoldede sylteglas.
Der er en del naturlig pektin i solbær - så det er ikke nødvendigt at bruge stivelse.
Drengene har hygget sig sammen med farfar og farmor i Haunstrup Zoo - så vi bød farfar og farmor på aftensmad i haven.
Rigtig sommermad med grillede kyllinger med krydderurter. Dertil grønkålssalat med æbler, nødder, ost og agavesirup - nyopgravede aspargeskartofler, dressing med ærter, krydderurter og frisk hvidløg samt nybagt foccaciabrød med rosemarin.
Til dessert lavede vi hybenrosepandekager over bål.
Hybenrosepandekagedej
3 æg1/2 l mælk
300 g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
½ citron - saft og revet skal
Hakkede hybenroseblade
Uhmmm det lyder lækkert det hele, kunne være man skulle prøve de pandekager.
SvarSletJeg synes bestemt, du skal prøve pandekagerne, Anja. Min familie var noget skeptiske, men måtte alle gi mig medhold i, at de var rigtig gode.
SvarSletSå i gang med pandekagerne, og helst over bål :) - Rigtig god sommer.
Kh. Kristina
Det ser meget, meget lækker og hyggeligt ud - tak for opskrifterne!
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletSelv tak :) Pandekagerne er virkelig et sommerhit - vi har lavet dem igen i dag.
Slet