søndag den 9. juni 2013

Weekend - og lidt status over et kært menneske

I går var jeg til begravelse - en meget smuk og anderledes begravelse, som gjorde stort indtryk på mig. Min nu afdøde genbo, og ven, var tidligere frimurer, hvilket forklarede det dannebro der dækkede hans kiste, meget smuk. Han var også tidligere musiker, og var gennem mange år en dygtig trommeslager i et jazzband.
I kirken sang vi "I Danmark er jeg født" akkompagneret af trompet. Jeg holder meget af den sang, og den passer så fint på det menneske vi i går tog afsked med. Ved graven spillede hans gamle jazzband. Vennerne stemte i på banjo, trompet, trækbasun, klarinet og obo sammen med den afdødes søn, som havde overtaget trommen. Jeg føler mig overbevist om, at min gamle ven, ikke kunne have ønsket sig en smukkere og mere intens afsked med denne verden. Mellem tårerne - brød smilene frem under jazzmusikken, han ville have elsket det.
 
I aftes gjorde jeg mig tanker om min tidligere genbo og ven. Jeg kørte en tur op på min hemmelige lupinmark, afprøvede mit nyindkøbte kamera, tænke over livet, hvor skrøbeligt og fint det er og sendte Bent, som min tidligere genbo hed, kærlige tanker.  
Hjemme satte jeg lupinerne i vand, og glædede mig over synet af min genbos fine gamle kaffestel, som han solgte til mig, da han syntes, det var bedre det glædede hos mig, end at det stod hengemt i hans kælderskab.
Også i dag har tankerne kredset om min tidligere genbo... - Jeg har kredset om oplevelserne fra begravelsen i går. I haven har jeg nu flyttet den fine figur ud. Den stod på min tidligere genbos trappe, men da han flyttede, ønskede han ikke at få den med, og forærede mig den. Indtil nu har den været i garagen, men nu er den fundet frem, og hvor er hun fin midt i alt det grønne. 
Jeg har brugt eftermiddagen i selskab med Marie Krøyer. Jeg har drukket the, fra thekanden og af krus jeg også fik foræret, da min tidligere genbo flyttede. Jeg har tilset mit nye krydderurtebed og aftenen har budt på en cykeltur i området.2 kommentarer:

 1. Så fin en tanke med det hele :-) Og dejligt at det skønne stel bliver værdsat og brugt :-)
  Knus <3

  SvarSlet

 2. Ja, det var en helt usædvanlig begravelse. Det var virkelig smukt, og rigtig megeti den ånd, han ville have holdt af. Stellet har jeg nydt, siden den dag vi bar det over gaden. Men har det naturligvis en særlig værdi :)
  Rigtig dejlig solskinsdag til dig.
  Kh. Kristina

  SvarSlet