mandag den 24. juni 2013

Midsommer

 
Vi har været en tur i gårdbutikken, hvor vi har købt nye kartofler, salat og jordbær.
Ved gårdbutikken er der en flok søde æsler, som Arthur fordrede.
 


 
 
På køreturen hjem kørte vi forbi de smukkeste kornmarker. Vi gjorde holdt, så vi kunne plukke kornblomster og valmuer.
Jeg elsker planter, en inderlig glæde for planter som jeg helt sikkert har fået via min mor. Da jeg var 5-6 år læste min mor til lærer, et af hendes linjefag var biologi. Jeg husker, hvordan hun sammen med en veninde var på feltbiologiture, og heldige mig - jeg fik lov til at komme med på turene. Jeg må have lyttet godt efter, når min mor nævnte navnene på planterne, vi fandt, for rigtig mange af navnene hænger ved.
Når jeg er i naturen, samler jeg. Kogler, grene, sten, gevirer, planter, bær - jeg kan ikke lade være.

Naturen er et stort skattekammer - fyldt med dufte, smukke ting og fine farvekombinationer.Det er mit inderligste ønske, at kunne give den glæde til naturen videre til mine egne drenge.
Jeg synes, det lykkes ret godt. I hvert fald gør det mig glad, når Arthur af egen lyst plukker kamilleblomster, dufter til dem, og spontant udbryder; "mor, de dufter af the, skal vi ikke selv prøve at lave the af dem her?" - Og selvfølgelig skal vi da prøve det.

Arthur er en samler - præcis som mig - altid i vigør og på opdagelse...
Han samler, dufter, føler... hans rum var i børnehaven og er nu på skolen altid fyldt med de små skatte, han finder ude i naturen. Fine sten der glimter, finurlige grene, kogler, sneglehuse...

Viktor derimod er den stille iagttager. Med en engels tålmodighed kan han vente på, at fisken bidder på krogen, eller sidde stille i skovbrynet og kigge på kronvildt. Jeg holder så meget af at iagttage ham, når han fordybet i egne tanker kigger på vandet eller iagttager dyrene.
 
 

Vi har været en tur i haven og kigge på vinbjergsnegle. - Det ser ud til, at de trives i vores lille skov.
- Heldigvis, for de er fantastisk smukke.
2 kommentarer:

  1. Er glad for at høre at de smukke snegle bor godt i din skov.

    SvarSlet
  2. Det gør de - og jeg har hentet yderligere 61 snegle og sat ud :) Nu skal jeg vist ikke hente flere, de næste er til dig :)

    SvarSlet