torsdag den 9. maj 2013

Mit paradis 1

Vi har valgt at bosætte os i en lille landsby, hvilket sommetider kan være besværligt. Når drengene skal i skole eller besøge mange af deres legekammerater, kræver det kørsel med dem. Ligeledes når de skal til fritidsaktiviteter. Om vinteren når vejene ikke er ryddet for sne, eller når man llliiiiggggeee mangler gær til bollerne, og ikke bare lige kan smutte til købmanden. Så om vinteren kan jeg virkelig være i tvivl om, hvorvidt vi har valgt det rigtige sted at bo. Allan er vist generelt i tvivl, men når foråret kommer, så ved jeg præcis, hvorfor det er her, jeg synes, vi skal bo.
Foråret er vidunderligt - det uanset om man er på landet eller i byen.
Men jeg elsker, at bo herude på landet, når det er forår og sommer. Jeg nyder at kigge ned i min have og bagved den, så langt øjet rækker er der træer og marker. I dag er hestene kommet på græs på marken bagved vores grund. Så når jeg går ude i haven, kan jeg se og høre hestene. Jeg kan høre naboens høns og jeg kan se moskusænder. For en uge siden flyttede 5 moskusænder ind hos naboen, og i dag har genboen fået to frilandsgrise, det er da vildt hyggeligt.
Min lille bøgeskov er sprunget ud. Ligeledes mirabelletræerne og paradisæbletræet.. - jeg er overbevist om, at vi har slået os ned lige midt i paradis.


 

Det har været en ganske vidunderlig dag her midt i paradis. Alle naboer og genboer har været i haverne. Genboen har sået nyt græs. Naboen til højre har sat nyt stakit og plantet krydderurter, og dem til venstre har fået plantet tomater, melon og agurker i deres nye drivhus. Selv har jeg sat nye jordbærplanter i haven. De jordbærplanter der engang lavede et fint bunddække i forhaven, var udpinte at sandjord og for meget mos, så nu er nyt jod og nye planter kommet til, og mon så ikke jeg igen i år, kan høste store mængder af jordbær i haven? - Det håber jeg. Drengene har leget med naboens drenge i haven, og har nydt hjemmelavet koldskål med hjemmebagte kammerjunkere.
 

 
Farfar og Arthur har lavet en drage, køn skal den ikke beskyldes for at være, men den er faktisk ganske god.
 

2 kommentarer:

 1. Åååårh, suk, *drømme, drømme*
  Hvor ser det skønt og idyllisk ud hos jer! Jeg er selv vokset op i et typisk parcelhuskvarter, men størstedelen af min tid er alligevel blevet tilbragt på "rideskolen", og jeg elsker roen, skønheden og naturen "på landet". Vi er dog gået på kompromis, mht. logistik og sådan mens ungerne er små, og bor i et rigtigt 70'er parcel, dog en koteletgrund helt i udkanten af kvarteret, med baghaven direkte ud til marker og udsigt mod skov og Aarhus - det er tæt på drømmen ^.^
  Rigtig god weekend til jer i paradiset :-)
  Kh. Trine

  SvarSlet
 2. Kæreste Trine, - Jeg synes nu, det lyder som et rigtig fint kompromis med udsigt til skov. Skov er den slags natur jeg holder allermest af. Kunne jeg vælge, boede jeg midt inde i skoven. Jeg håber, at jeg, når jeg bliver gammel stadig har kræfterne og lysten til at bo inde i skoven, så jeg kan få levet den drøm ud. Den fungerer nemlig ikke på nuværende tidspunkt med børn, arbejde, fritidsaktiviteter - men en gang... - det drømmer jeg om. Indtil da nyder jeg livet på landet, med ikke så langt til større skov, med højt til loftet, og med dyr omkring mig. Rigtig dejlig weekend til dig og dine. Mon du fik valgt dit billede til værelset?

  SvarSlet