tirsdag den 6. august 2013

Svenske loppis

 
På vores tur til Småland nåede svigermor og jeg også lidt (for lidt) rundt i området og kiggede på loppis. Vi smuttede af sted i bilen, og uden mål og med kørte vi af små og lidt større veje, og pludselig dukkede skilte med loppis op rundt om i de små byer. I Sverige kan gøres ekstremt gode fund, det synes jeg i hvert fald. Havde jeg haft mere loppistid, var der helt sikkert komme endnu mere med hjem, så jeg tror, Allan tørrer sveden af panden og tænker, at det var godt, jeg ikke blev sluppet fri på flere loppis. 
   
 
En håndmalet skæv høne, som er flyttet ind på hylden på Arthurs værelse
 
 
Og svenske Dalarheste, som også bor hos Arthur
 
 
En porcelænsfugl som er hængt op sammen med de andre fugle på drengenes værelse
 


I skabet er nu også otte "nye" snapseglas og et grønt gammelt glas. Jeg holder meget af gamle grønne glas, og håber at min lille samling med tiden må blive til mange mange flere.

 
Og med hjem kom også en finurlig gammel trætrisse, som er i skabet sammen med Viktors andre skatte. 
 

På mit badeværelse har jeg en fin grøn figur, som jeg for længe siden fiskede op af en pose, som min bedste havde tænkt sig skulle til genbrugsbutikken... nu spejler pigen sig i et facetslebet spejl, som også kom med hjem fra Sverige.


Og udstiksforme... nok har jeg mange, men lige præcis disse former "manglede" i min samling - og til en pris på 3,- svenske kroner pr. stk. skulle de selvfølgelig med hjem. Og nu ærgrer jeg mig over, at jeg ikke tog alle figurerne i kassen med hjem, så jeg kunne give dem i gaver til andre.


Og gamle håndlavede søm. Hvad jeg lige skal bruge dem til, er jeg endnu ikke afklaret med, men jeg finder nok på noget. Sømmene på billedet ligger i mit bedste fund, et stort, gammelt og bulet tinfad, som skal stå på mit spisebord.
 
... de sidste af mine loppis er endnu ikke fotograferet, men det skal jeg nok få gjort.

4 kommentarer:

 1. åååååhhh tusind tak! - Men sikke mange fine ting, der frister :) - Og som skrevet, jeg fik set alt alt for lidt, så snart må jeg af sted igen, i en endnu større bil :)

  SvarSlet
 2. Hold da op en smuk fugl. Den ville jeg sørme også gerne have haft med hjem. Alle de andre fund er også gode og jeg synes du har ret det er meget sjovere at gå på svenske loppemarkeder, nok fordi de han nogle lidt andre ting end vi har i Danmark. Da vi havde hus i Sverige nød jeg det meget men nu er jeg jo havnet helt her ude i den anden ende af Danmark.

  Tak for din kommentar på Badut, det betød så meget at høre fra dig.

  SvarSlet
 3. Kæreste Marina ...
  - jeg har sådan "savnet" dig. Det kan lyde mærkeligt, men på en eller anden måde er du via dine søde ord blevet mig så kær. Og ja, du er havnet i den anden ende at Danmark, men her er vel heller ikke så ringe endda? I hvert fald holder jeg meget af den jyske muld og hede, så meget, at jeg vist aldrig kommer videre.
  Tak for din kommentar, det betyder meget for mig at høre fra dig igen, for så ved jeg, at du igen har overskud til at byde den store verden indenfor, hvilket der tager tid i sorgen at finde overskud og "tid" til.
  De kærligste tanker til dig

  SvarSlet