onsdag den 24. april 2013

Jeg vil male dagen blå...

 
Som jeg skrev forleden. Herhjemme bestræber vi os på, at skabe den bedst tænkelige hverdag selvom både drengene og jeg er lockoutede. Jeg skal med skam i livet erkende, at jeg den sidste uges tid, har fundet det svært at aktivere drengene, og det at være sammen med mine drenge i fire uger fra tidlig morgen til silde aften, efterhånden er opslidende.
Jeg ved, det kan komme til at lyde forkert, og derfor er jeg, om ikke andet så for min egen samvittigheds skyd, nødt til at sætte lidt flere ord på.
Jeg elsker hverdagen, jeg elsker ferie, jeg ELSKER mine drenge - og jeg elsker at dele hverdag og ferie med dem. MEN fire uger, hvor det ikke er ferie, ikke hverdag - men en underlig, udefinerbar, mærkværdig vakuumtilstand er svær at håndtere. Yderligere føler jeg mig presset og frustreret. Dels fordi jeg ikke ved, hvornår jeg skal på arbejde igen. Dels fordi jeg er lærer, og alle i øjeblikket har en mening og holdning til lærere, som alle også gerne tilkendegiver.  Jeg er frustreret over ikke at få noget særligt fra hånden. Synes, jeg burde og kunne nå så meget, men føler mig energiforladt og mismodig. Så at drengene er taget med farfar og farmor i sommerhus i et par dage, er kærkomment for mig.


I sidste uge var drengene og jeg på besøg ved min søster i Århus. Jeg har begejstret fortalt mine allerkæreste veninder Therese & Louise om Dyrehaven, Marselisskoven og Skov Møllen. Vi besluttede, at vi i dag ville bruge "lockoutfriheden" på hinanden og en tur til Århus.  Desværre måtte Louise kapitulere, og blive hjemme i sengen. (Jeg ved du læser med Louise. Skynd dig at blive rask, så vi alle tre kan komme af sted - vi har savnet DIG i dag - men vi har alligevel tilladt at hygge os )

  
Therese & jeg spiste middagsmad på Skov Møllen. Heldigvis havde jeg ikke overdrevet, da jeg i min begejstring havde fortalt om stedet. Therese var lige så begejstret som jeg for maden og atmosfæren. Derefter gik turen via Margueritruten gennem Marselisskoven og videre til  Dyrehaven.


 
Tilslut en (dyr) tur til latinerkvarteret i Århus.
 
 
Nye sko fra Gidigio - i den smukkeste blå nuance.
- Desværre ikke hjemme i min størrelse men bestilt og bestemt værd at vente på.  
 
 
Hortensiavasen fra Royal Copenhagen. Et ønske jeg i lang tid har haft, nu er den købt.
 
Marmalade klovnebuks, mørkegrånistret med neon orange detalje
 
Nye bukser til Arthur fra Lady Marmelade (billedet er lånt af Lady Marmelade)
  
 
Som barn havde jeg en uglelampe. Jeg var virkelig glad for den lampe. Så glad, at jeg dengang ved en enkelt lejlighed kyssede uglen godnat - den stod og lyste så fint i mørket ved siden af min seng. Det må have været et tungekys den fik, for fornemmelsen af den brændte og ru tunge, husker jeg stadig. Hvor uglelampen endte sine dage, ved jeg ikke, i hvert fald har borte taget den, hvilket ærgrer mig. I dag stod den så i vinduet hos marskandiseren Madame Butterfly, næsten magen til min barndoms ugle og tilmed til en god pris. Med hjem kom den, og er nu fløjet op på skabet på Viktors værelse. Håber, han kan lide den - dog vil jeg advare ham mod for meget kærlighed.
 
 
En lille muffelbrændt hest lavet af keramikeren Trine Toft www.trinetoft.dk og en
ny plante som unægtelig er noget kønnere end det udgåede nåletræ, der tidligere var i potten
 
 
Nu er batteriet ladet op, og jeg glæder mig til at gense mine drenge i morgen aften.

2 kommentarer:

  1. Dejligt at I hyggede jer, det lyder til at have været en skøn tur. Og vasen, jeg har også set noget så længselsfuldt på den. Den er bare så fin. Tillykke med den.

    SvarSlet
  2. Du må have købt en magen til, kære Rikke. Den er simpelthen så fin.
    Håber, I nyder weekenden
    Kærligst Kristina

    SvarSlet