søndag den 3. marts 2013

Forårsfornemmelser

Hvor har de seneste dages forårssol og -luft dog været fantastisk. Foråret kom vældig belejligt.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg i den seneste uges tid har været noget påvirket af den klapjagt på lærere, der i øjeblikket raser over landet.


Jeg er generelt en glad lærer. Jeg er oftest glad for mit job, for mine elever og for mine kolleger.
For mig er det at være lærer i høj grad en livsstil, som gennemsyrer en stor del af min personlighed. Jeg betragter mig selv som en engageret, ambitiøs og velforberedt lærer, hvilket jeg er stolt af at være. Jeg er ambitiøs på egne men også på mine elevers vegne - både hvad angår deres faglige såvel som sociale færdigheder, - sidst nævnte er oftest den største udfordring. 
Jeg tæller sjældent arbejdstimer, men noget halvdagsjobs på fuldtidsløn har jeg altså ikke. Det er endnu ikke lykkedes mig, at holde de 6 (5) ugers sommerferie, som rigtig mange mener, lærerne har. De lærere jeg har i min omgangskreds, har heller ikke den lllaaannngggeee sommerferie.  

Lige pt. er det rigtig svært at fastholde min stolthed og arbejdsglæde. Jeg oplever, at jeg tilhører en faggruppe, der fra arbejdsgivers side tilsvines, nedvurderes og mistænkeliggøres. Det gør mig faktisk noget frustreret. Jeg synes bestemt heller ikke om udsigten til at blive lock out'et.


Så dejligt med lidt adspredelse i weekenden i form af en fødselsdagstur til Odense 
Jeg fik min mor, mand og bedsteforældre lokket med en tur i Odense domkirke.


Jeg faldt lidt i svimer over de smukke hånddyppede lys, som var i kirken. Dog synes jeg ikke rigtig, det var passende at købe en stak for at tage dem med hjem, så i stedet fik tændte vi et lys i kirken for vores kære.


Jeg nåede lige at handle lidt i en mine yndlingsbutikker i Odense - så nu er endnu to Christian Bruhn skåle tilføjet min lille samling.


I dag har jeg været en tur på planteskolen efter stedmoderplanter, vibeæg og forårsgrene.
Allan har hængt tøjstangen til Arthurs fastelavsndragter op. Så "klæd ud væggen " på Arthurs værelse er snart færdig.

1 kommentar:

  1. Uha, jeg har det på præcis samme måde. Jeg tilhører også lærergruppen - og den gruppe, som ikke springer over hvor gærdet er lavest. Jeg påvirkes desværre også rigtig meget af debatten, som huserer pt. Generelt er jeg bare rigtig træt af at blive fortalt, at jeg ikke arbejder nok. Dem, der har den holdning, burde få et vikariat i folkeskolen. Men sjovt nok misunder ingen mig mit job - på trods af, at de mener, at jeg ikke laver noget?!?

    Kh
    Anna

    SvarSlet