mandag den 17. december 2012

Når en peber bager kager, bager peber bager kager...

Brunkager, jødekager, sukkerkringler... - og brændte mandler, og pomeran med chokoladeovertræk ...
og konfekt, og julegaver og rødkål og julehygge og et stædigt æsel og ...

Jeg har juleferie!
Fantastisk følelse i dag at kunne køre fra skolen med visheden om, at nu er der tid til meget af det, jeg gerne vil hygge mig med, inden det bliver sådan rigtig jul.
I går blev der bagt og lavet konfekt - men ikke nok, så jeg fortsatte i dag, hvor jeg slap i går.

Jeg har været på landet i gårdbutikken efter rødkål og pillekartofler til juleaften. Fået indkøbt endnu et par julegaver og også en lille julegave til mig selv. Min samlermani på gamle julekugler slog til igen, da jeg var i genbrugsforretningen, hvor fine gamle julekugler lå side om side i disken. Et lille udvalg måtte bare med mig hjem. Nu glæder jeg mig til, at vi snart skal på loftet efter kasserne med alle mine guldæg (julekugler).

 


 

Margits opskrift på brunkager

 
50 g. fint hakket pomeranskal 
50 g. fint hakket sukat
150 g. smuttede hakkede mandler
1. dl mørk sirup
1.spsk. stødte nelliker
1.spsk kanel
1.spsk. stødt ingefær
1.tsk. natron
350 g. økologisk hvedemel
200 g.smør
200 g. sukker
 
Ingredienserne æltes sammen. del dejen og rul den til runde stænger, der pakkes i køkkenfilm eller tildækkes inden den puttes i køleskabet 1-2 døgn.
Skær dejen i papirtynde skiver 
  
 Bages ved 180 grader i ca. 7 min
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Kære Signe - det er bestemt ægte julehygge, og tænk at have god tid til det. Jamen, det er da noget så vidunderligt :)
    Rigtig glædelig jul til dig og dine

    SvarSlet