torsdag den 20. december 2012

Hyggetid og sukkerkringler

De sidste julegaver er i dag kommet i hus, det er en god fornemmelse!
Jeg har haft gang i mange ting i dag, og der har været et sandt kaos omkring mig i form af jord, grene, småkagedej, rengøringsmiddel... - man kan i hvert fald se, hvor langt jeg er nået :)
På badeværelset har jeg sat to store magnoliegrene i vase, hvis jeg er heldig kommer de i blomst om 2-3 uger. Men ligenu hvor de er nøgne, med små knopper er de også rigtig dekorative. På de nøgne grene har jeg fastbundet crepepapirs franske anemoner, min bedstemor og jeg lavede forrige jul. Den sorte plet i midten af blomsten, er en gammel sort velourpude, vi klippede i stykker. Omkring midten er foldet hvidt crepepair, og tilslut er der sat elefanttråd i enden, så de fine blomster kan monteres på juletræet, nøgne grene eller julegaver.
I mine hjemmelavede små reagensglasvaser med sølvpiberensere har jeg sat hvide nelliker.
Min søster er kommet hjem på juleferie, og med sig havde hun fine hvide amaryllis, som nu er sat på bordet.
Min bedstemor plejer at bage sukkerkringler og fedtebrød - to småkager jeg sætter uvurdelig stor pris på, og som bare hører julen til. I år har jeg selv forsøgt at bage bedstes småkager. De er blevet rigtig fine og smager tilmed næsten ligesom bedstes.
Hvor det hele bare er hyggeligt netop nu. I morgen får drengene juleferie, men inden da skal Viktor synge julesange med Lillekoret. Lørdag skal der fældes juletræ ved mine forældre - og min bedste broderer mit juletræstæppe -  og jeg skal til julefrokost i morgen - Jeg elsker elsker elsker jul! 

2 kommentarer:

 1. Dejlig blog. Hvor er de fine de franske anemoner. Rigtig god ide. Jeg har netop taget grene ind fra haven, så i morgen skal jeg vist se om jeg kan gøre dig kunsten efter.
  Mange hilsner, Teresa

  SvarSlet
 2. Kære Teresa - tak for din søde hilsen. Jeg NYDER læsningen og inspirationen hos dig, så det glæder mig, hvis du bare kan få en brøkdel tilbage. De franske anemoner er primært min bedstemors værk - smukke er de, og her får de altså lov til at blive lidt længere end julen over. Magnliegrenene har efterhånden ret store knopper, så jeg krydser fingre for, at de springer ud. Du og dine ønskes et rigtigt godt nytår.
  Mange hilsener
  Kristina

  SvarSlet