onsdag den 25. juli 2012

Sommerlykke

Du danske sommer jeg elsker dig! Sådan en dag som i dag er det til at blive helt fyldt med glæde, bobler, fryd og overskud indeni. Solen skinner. Nå ja, og fluerne sværmer, de er pisseirreterende, nærgående og har holdt mig vågen den halve nat, men skide være med det, for det hører sommeren til.
I dag blev cyklen fundet frem, og den blev luftet for første gang siden jeg brækkede benet, sikke en lykke at kunne cykle igen, ikke fordi jeg normalt cykler så meget, hvilket er en fejl, for hvor var det skønt at mærke varmen og i asfalten se skyggen fra rabarber på bagagebæren og af blomsterbuketten på styret. Jeg cyklede en tur til søen, hvor jeg fik plukket porse. Derefter lagde jeg cykelturen forbi Margits mand. For en tid siden skrev jeg et lille stykke om Margit herinde, om hvilken betydning hun har haft for mig - og hvilken betydning hun idag, tre år efter hun er død, stadig har for mig. Jeg har haft svært ved at komme i Margits hjem, efter Margit ikke fysisk er tilstede i huset længere, så det var lidt af en overvindelse, at vende snuden den vej idag - men godt jeg gjorde det! Hendes mand blev glad for at se mig og hans kæreste ligeså. I dag følte jeg, at der var "plads" til os allesammen, for i virkeligheden er det nok det, det har handlet allermest om. Nemlig at kunne acceptere at det sted, hvor min elskede veninde boede, selvfølgelig er forandret. Hun er der stadig, det ved og mærker jeg, men naturligvis på en anden måde end tidligere. Dejligt, igen at sidde og snakke i haven, at se at træer og planter er vokset - at se og mærke at meget af det Margit plantede i haven og i os -  LEVER.


Også en meget hyggelig sommeraften - med pizza på weberen, udendørs hygge og bål. Inden solen gik ned kørte vi til Søby og aftenbadede. Sommeraftener i Danmark er noget ganske særligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar