torsdag den 26. juli 2012

Middelalder på Spøttrup borg

I dag kørte min bedstemor, drengene og jeg til Bispens marked på Spøttrup borg. Her mødte vi fæstemøer, tapre riddere, munke og skønjomfruer. Ganske storslået var det, at hele området på  og omkring borgen sydede af middelalder stemning.


Overalt kunne man blive fristet i de mange boder. Jeg blev mest fristet over evne af de plantefarvede garner. Det er ganske vidunderlige farver der opstår, når uldgarn i hvidt og gråt koger i store tunge jerngryder med æbleblade, rejnfang, svampe, kastanie, birk og hvad der ellers kan samles i naturen. Uanset hvordan garnet kombineres afstemmer farverne hinanden, så det var svært at vælge. I kurven kom farver kogt på blåtræ, birk, æbleblade, løg og brændenælde.   


Drengene også blev fristet. De var begejstrede for de mange boder, hvor der blev fremstillet våben og dragter. Arthur fik en lanse, Viktor et skjold og også en bue med pile kom med hjem. Fastelavnsdragterne, som hele familien altid ender med at blive involveret i fremstillingen af, blev kigget igennem, og det passende udstyr blev fundet frem. Derefter gik drengene væbnet til ridderdyst mod nabodrengene, de tog imod udfordringen, så der har været et stort slag i vores lille skov i aften.   

Min bedstemor kunne heller ikke modstå fristelserne. Den hyggelige mø der solgte hjemmelavet salt, måtte i gemmerne og finde de sidste glas af hendes hjemmelavede hyldeblomstesalt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar