søndag den 18. september 2016

Flere timer i døgnet - "ja tak"

En fortravlet men fantastisk dejlig sensommeruge synger på sidste vers  
Der er så meget, jeg så frygtelig gerne vil nå - naturen bugner lige nu med bær, frugt og grøntsager og jeg vil så gerne nå at have meget af sensommeren på glas, så jeg har haft travlt i køkkenet. Også på arbejdet har jeg meget om ørerne, og så er aftenener fyldt godt op med masser af hyggelige arrangementer... alt sammen skønt...

 


Jeg plukker brombær, næsten hver eneste dag, for der er rigtig mange af dem i år. Og jeg elsker brombær - i alle afskygninger - syltetøj, eddike og sirup...Selvom det har været en uge med mange gøremål i kalenderen, har vi selvfølgelig taget os tid til at nyde det gode vejr. Tirsdag aften mens Allan tog sig af forældremøde, og Arthur var til spring, delte Viktor og jeg en af vores fælles madpassioner - sushi. Så vi kørte en tur i mosen og nød sol, sensommerdufte og spiste sushi.
Bedste har været på besøg, og vi har sådan hygget os. Drukket kaffe, spist hjemmebag, lavet kreaprojekter og set film... - og vi har drukket portvin. Tænk, nu er hun 90 år, og hun er stadig frisk mellem ørerne, kreativ og dygtig som få - og så er hun stædig, det sidste har hun meget brug for, for hendes krop er slidt. Hun har lige fået ny hofte, men ryggen og knæene driller, og det begrænser hende, hvilket bestemt ikke passer til hendes temperament. Jeg nyder, at hun fortsat elsker at komme på besøg og, at vi sammen kan hygge os med ting, der gør os begge glade.
Jeg har været i drivhuset, hvor de sidste chilier, tomater og næsten de sidste små klementiner er plukket. Klementinerne er sure som citroner, og faktisk har jeg i længere tid overvejet, hvad jeg skulle stille op med dem, hvis de ikke skulle ryge i komposten.
Det blev et halvmodigt forsøg, da jeg rev skallen og puttede den syrlige saft ned i brombærmarmeladen, men det virker. Og faktisk synes jeg at saften i marmeladen er endnu bedre en citron, for det er som om, der er små fine noter af appelsin i marmeladen, så måske de små sure bæster alligevel havde sin berettigelse. I hvert fald er jeg vældig godt tilfreds med mit påhit.Naboens kat Nimbus på besøg.
Uha, som jeg da synes, han er sød. Desværre synes han ikke ubetinget at dele min hengivenhed. Et smaskfornærmet og hovent kattefjæs, samt en viftende trodsig hale er hans hilsen, når han entrerer havegangen.Og så har vi også plukket hyben. Næstefter brombærmarmelade, nå ja - og måske også lige hindbærmarmelade så kommer hyben, det er sikkert. Hyben er nogle små djævelskaber af rengøre, men kløpulver og ørentviste i hobetal vælger jeg at ignorere, når jeg møjsommeligt rengør hybenbuskens frugter. 


Bedsteolde har været på besøg - sammen med drengene lavede vi stempler af mosgummi. Jeg har en plan om, at jeg i min billedkunstundervisning skal lave noget lignende sammen med mine elever. Så det er en rigtig god ide selv at have prøvet det af, inden jeg kaster børnene ud i projektet.Krydderurter, chilier, hvidløg og tomater har simret i gryden det meste af dagen. Nu er det kogt sammen til en puré, vi her i huset ynder at kalde djævlechili. Det er en fornøjelse at have store mængder af djævlechili på lager, når vinteren byder på sammenkogte retter og simremad.


I dag tog vi kage - og farfar og farmor med en tur til Skovsnogen. Det blev til hyggelige eftermiddagstimer i skoven med gåtur mellem de mange skulpturer og installationer. Det er altså dejligt med sådan et fint sted inden for overskuelig kørsel herfra
Den fine skulptur af grene oven for, er jeg nødt til at kopiere. Sådan en ønsker jeg mig rigtig meget nede mellem træerne i min lille skov. Bare der dog var flere timer i døgnet til alle de hittepåting, der hele tiden dukker op i min hoved.
I morgen starter en ny uge... - og denne er ingen undtagelse. Kalenderen bugner med aftaler, men jeg går på med krum hals, for der venter så mange dejlige oplevelser.

4 kommentarer:

 1. Hold da op som du da når meget. Jeg bliver helt forpustet, men på allerdejligste måde for det er nogle fantastisk dejlige og energigivende ting du når. Og ja sensommer i septemper giver også mig den der følelse af hastværk fordi der er så meget man gerne vil og lige om en enkel frostnat er det meste forbi.

  Jeg vil helt vildt gerne se dig og høre hvordan alting går. Har du mon tid midt i alt det meget andet der skal nås næste weekend?

  Kram

  SvarSlet
 2. Kæreste Marina - Ja, vi skal ses... Søndag planlægger jeg tur til Århus til Finders keepers og en tur i Street food, med min veninde Mette, hende der har Aroma. Vil du med? Mette er lidt i tvivl om, om hun kan nå det, så måske det "bare" bliver dig og mig - sig ja sig ja sig ja :) KNUS

  SvarSlet
 3. Hvor er du sød. Øv at jeg ikke fik set det i tide. Håber du/I har alletiders tur.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har bestemt haft en dejlig tur... MEN du skulle jo have været med!
   KRAM retur

   Slet