søndag den 10. maj 2015

Bovbjerg fyr

I dag allierede min veninde Lena og jeg os med gps og kodede destinationen Bovbjerg Fyr ind. Lenas far, Henning Ahle Fjord debuterer i morgen med digtsamlingen "TANKER FRA UDKANTEN". Jeg kan dårligt forestille mig en smukkere ramme om hans ord end den fyr, vand, blå himmel og drivende skyer udgjorde. Hennings digtsamling har jeg fået foræret, så jeg kan anmelde den. I dag, i udkanten af Danmark, fik jeg en fin fornemmelse af et af de steder, hvor Henning finder inspiration til sine ord, - yderligere er det altid en berigelse at se og høre det menneske, fra hvem ordene stammer.
Jeg glæder mig så inderligt til at læse, lære og måske til at kunne forstå endnu mere af den verden, som jeg i dag gennem Hennings ord på Bovbjerg fyr fik indblik i. 
Det var på alle måder en berigende eftermiddag.   
 
 


Lena og jeg har fulgt hinanden gennem mange år. I min verden er Lena ukompliceret, klog på mangt og meget, bramfri i et sådant omfang, at hun til tider næsten tager pusten fra mig, enten fordi jeg griner, eller fordi jeg må tænke mig om en ekstra gang for at konstruere mit svar på et nærgående spørgsmål - læs endelig ind her, at de nærgående spørgsmål sætter jeg uvurderlig stor pris på, at nogen stiller mig, når den der spørger, er oprigtig interesseret i mig som menneske og interesseret i at kende min historie. Og så er Lena så pokkers dygtig til det med ord - nu ved jeg, hvor fra det kommer, i hvert fald ikke fra fremmede efter. I dag blev jeg ramt af ord, denne gang af hendes far i et sådant omfang at tårerne lavede sneglespor på kinderne, fordi jeg i nanosekunder mærkede nærvær og mening ud over det vanlige.     
Om lidt venter badekarret - med mig skal Hennings ord om "TANKER FRA UDKANTEN". Når jeg bliver klogere på digtsamlingens indhold, og når ordene derfra forhåbentlig har ramt mig, så jeg med egne ord eller i bare tankerne kan forstå endnu mere - så vender jeg tilbage med mine tanker om TANKER FRA UDKANTEN.


 

I dag er sådan en dag, hvor jeg som menneske føler mig beriget . Beriget af, at mit venskab til Lena har bragt mig til hendes far - til ord, til tanker, til forståelse - og beriget af, at jeg i dag kom til udkanten og der, for første gang, så et ganske vidunderligt stykke af Danmark omkring Bovbjerg fyr. Jeg må snart tilbage!

 
På græsarealerne omkring fyret er får - får med deres nyfødte lam. Dårende dejlige er de. At jeg tilmed kunne samle den skønneste håndfuld duftede råuld i græsset, var for mig at se en ren gevinst - deri var Lena nu ikke enig. "Det lugter af tis, Kristina" var hendes bramfrie kommentar - da jeg kommenterede den skønne duft af får, som ledte tankerne på en hjemmestrikket uldtrøje, hvorfor jeg i ren begejstring plantede klumpen af råuld foran, arrhhh måske nærmere i, hendes næsebor.
TIS, vor herre bevares! Nok er vi enige om en del, men så absolut ikke alt - men det er så dejligt befriende, at med Lena er jeg aldrig i tvivl om, hvorvidt vi er enige eller ej.
Nå, badetid - badekarret og TANKER FRA UDKANTEN kalder.  
 

 

6 kommentarer:

 1. Også du kan noget med ord, med billeder.............med venskab <3.
  Håber der er udsigt til indsigt, når du i vandkanten kigger på udkanten.

  Skrub nu poter og snude ekstra godt - det sætter sine spor, når man inhalerer får.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt dømt udsigt til indsigt.
   Inhalering af får har en ren og meditativ virkning - langt bedre en cerutter. Mon man kan ryge fåreuld? Det kan få et forsøg, når vi bliver sådan rigtig gamle.

   Slet
 2. Sikke en skøn tur I har været på. Fin tekst og dejlige billeder - glæder mig allerede til at høre mere om bogen :-)

  SvarSlet
 3. Jeg lover dig, at det var en fin tur ... og jeg lover dig, at jeg vender retur med mine tanker om digtsamlingen, - og allerede på nuværende tidspunkt kan jeg love, at det jeg vil skrive om den, bliver fyldt af taknemmelighed over samlingens ord. For allerede nu - hvor jeg stadig har mange digte foran mig, er jeg beriget, begejstret og benovet. Lyrik gør mig stille og taknemmelig, når jeg oplever, at nogen med få og velvalgte ord kan sige så meget mere end tusinder af ord i sammenhæng kan. Det tænker jeg, at jeg allerede på nuværende tidspunkt har oplevet med denne digtsamling. Den er på alle måder en god oplevelse. - Jeg vender tilbage

  SvarSlet