tirsdag den 22. juli 2014

Den lille biavler del 4

 
Bistadet har nu været i haven et døgn. Spændende var det, da jeg i formiddags gik ned og fjernede det plastic, der stoppede flyvesprækken til. Jeg havde forestillet mig, at bierne ville storme ud, men nej ... omtågede og fortumlede væltede de første bier nærmest i beruset tilstand ud af stadet.
Medens bierne "fandt sig selv", efter et overophedet døgn i stadet - noget de skulle, for at omstille deres indre GPS, tog drengene og jeg på indkøbstur. 
En tur af sted efter optændingsblokke, tændvæske, legakugler til biernes vandbad og indkøb af handsker.
Dernæst kørte vi ned til skoven og plukkede rejnfang i grøftekanten. Det er blevet os fortalt, at rejnfang er godt at bruge i røgmaskinen.


 
Lige nu bugner grøftekanterne med den smukke rejnfang.
Både Viktor og Arthur var ihærdige, så store bundter af rejnfang kom med os hjem.
 
 
Ja, jeg tog mange billeder for jeg syntes, at farverne var så smukke.
 

Hjemme i haven bundtede vi rejnfang, som nu hænger til tørre oppe under halvtaget.Dernæst kom vores søde genboer, Jonas & Pia på besøg. Sammen med Pia fik vi tændt op i røgmaskinen. Vi iførte os bidragter og handsker og kiggede ned i stadet.
Tavlerne sad side om side, og bierne var allerede godt i gang - men mange af bierne havde samlet sig på tæppet, som ligger øverst i stadet.
Også i stadets tag havde mange bier sat sig. Det var noget grænseoverskridende at ryste tæppet fri for bier, og se de store bunker af bier samle sig i græsset.Tavlerne så fine ud - honningen kan allerede ses, og der er larver i mange af vokstavlerne. Ved siden af stadet har vi lavet et drikkested til bierne, og også det bruger de, kan vi se. Anden dag som biavler er gennemført uden bistik og med masser af gå på mod.
 
 
Regnfang der tørrer og stadet i baghaven.
Når det bliver forår, kan jeg allerede nu mærke, at jeg vist skal have et stade eller to mereEllers har vi syltet tomater. I aftes havde jeg besøg af mine skønne to veninder; Louise & Lena. Louise havde de dejligste gaver med - grønne tomater til syltning, nyopgravede kartofler, vindruer fra hendes far og syltede blommer - hun er en skat, som kender mig rigtig godt - sikke en rigdom at blive begavet med. 
Så i dag har vi også fået lavet grøn tomatmarmelade med kanel, stjerneanis og vanilje. Det smager så vidunderligt. Jeg undværer gerne røde tomater til fordel for de grønne.
Opskrift på grøn tomatmarmelade

 
Og her i aften har Arthur og jeg set til bierne endnu en gang. Alt er vel, de flyver rundt i kløveren på marken fra blomst til blomst. Hvilken lykke. 
 

Naboen har flyttet gæssene ned i baghaven, så Arthur og jeg har fodret dem. Synes, det er ret dejligt, at de går dernede, så vi kan nyde synet af dem. De er virkelig smukke.
Også hestene fik lidt græs.
  
Arthur og gåsen snakker lidt om det...
Jeg ved, at jeg ofte skriver det, men hvilken sommer, hvilken lykke at bo på landet med dyr og luft.
 

6 kommentarer:

 1. Og sikke en masse skønne billeder. Rigtig hyggeligt at læse med

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak... Det er altid så dejligt at høre, at nogen faktisk hygger sig med læsningen.
   Og det blev til en mmmaaasssseeee billeder, for jeg syntes lige, at jeg havde så mange fine på lager.
   Rigtig dejlig dag til dig.
   Kh. Kristina

   Slet
 2. Kære Kristina! Din begejstring omkring bi-projektet er smittende ;-) det lyder både spændende og meget hyggeligt. Kan du i øvrigt dele en opskrift på grøn tomat-marmelade? Vi står hvert år med en del grønne, vi ikke ved hvad vi skal stille op med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine
   TAK! Dine grønne tomater skal du endelig bruge - de er guld :)
   Opskriften kommer her, og så må du ellers i gang.
   Der er nu også linket tin den i indlægget.
   Rigtig dejlig dag til dig og dine.
   Kh. Kristina

   1 kg grønne tomater
   500 g lyst rørsukker
   1 dl æbleeddike
   4 stænger kanel
   2 stænger vanilje
   Evt. 2-3 hele stjerneanis
   Geleringspulver eller melatin

   Tilberedning
   Vask og skær tomaterne i kvarter. Læg dem i en gryde med sukker, æbleeddike, kanel, vaniljestænger og evt. stjerneanis.
   Lad tomaterne simre i en halv time. Rør i dem undervejs. Tag kanel, anis og vaniljestænger op, og blend marmeladen, indtil du får en homogen masse med bevarede kerner. Kom nu geleringspulver i. Hæld marmeladen på Atamonskyllede glas, og læg anis, kanel- og vaniljestænger ved.

   Slet
 3. wow jeg er solgt til stanglakrids!!!! mys

  SvarSlet
  Svar
  1. WOW, du er dejlig, Lise. MYS retur til skønne dig.

   Slet