torsdag den 5. juni 2014

Det lille gartneri - en varm anbefaling

 
I går, kørte drengene og vores genbo, Pia og jeg en tur til Gl. Ry. Jeg havde efter mit sidste besøg ved Øm Kloster, læs her, fortalt Pia hvilket fantastisk gartneri, der lå nabo til klosteret. Jeg havde også lovet mig selv, at det ikke skulle vare ret længe, inden jeg igen skulle besøge stedet og købe endnu flere chili- og tomatplanter.
Knap en uge, kom der til at gå.


Billeder fra drivhuset af basilikum og chiliplanten jeg købte sidste gang jeg besøgte gartneriet.
Basilikumbladene er gigantiske - og særdeles velsmagende

 
Mit eget lille gartneri, som skal plantes
 



Endnu en gang blev jeg fuldstændig blæst bagover af det fantastiske sted ved Øm kloster.
Jeg bliver altid imponeret og glad i låget, når mennesker er passionerede og dedikerede , og sådan er det med Det lille gartneris ejer, Birthe... det mærker man straks. Planterne er nurset, smukke og sunde. Det føles næsten som en gave, at "få lov", at købe Birthes planter (altså få lov på den gode måde). Og at hun tilmed er yderst rimelig, læs her - meget billig med planterne, er jo også skønt. Chilierne jeg denne gang fik med mig hjem, er allerede i fuld gang. Jeg GLÆDER mig til at høste chilier fra de flotte planter.

 
Og de to store tomatplanter fik vi også bakset bag i bilen.
Den lille plante er også en chili, som laver de skønneste små sort/mørklilla chilier


Bilen blev igen fyldt til bristepunktet med de smukkeste chili- og tomatplanter. Yderligere fik jeg en lakridstagetes med mig hjem, og Pia - hun fik en bornholmsk figen og en rød basilikum. Birthe, der ejer stedet fik jeg mig en god snak med - spændende dame, som har fulgt drømmen og hendes passioner, det i sig selv er beundringsværdigt. Jeg kan på det varmeste anbefale at aflægge Det lille gartneri besøg - for planterne, men også for at møde den "stemning og ånd", det hviler over stedet og for at møde Birthe og Ulla.
Se mere på deres hjemmeside her og følg dem på facebook her - og nej, jeg er ikke bedt om at skrive alt dette. Dette er udelukket skrevet fordi, jeg er fuldstændig pjattet med det fine lille sted, og derfor gerne deler glæden med andre.

 

At Pia og jeg var ekstra heldige da vi i går kom, var ren bonus. I laden ved siden af gartneriet skulle der være loppemarked i dag afholdt af Øm klosters venner. Vi fik lov at se os omkring, og vi fik lov at handle. Jeg synes selv, jeg gjorde fantastiske fund.
En gammel lerskål, bengafler og -ske, en gammel lommekniv i ben, et drejet fad i ibenholt og en fin kop fra Royal Copenhagen - alt sammen til den nette sum af 175,-
 

En hule som drengene og jeg arbejder på, er så småt ved at tage form.
Og de første af havens mange roser blomstrer
 



 
Og ligeledes gør denne fine grønne klematis
 

2 kommentarer:

  1. Det lyder altså til jeg skal der forbi en dag. Jeg synes din hånd er så hyggelig når den er fuld af jord. Hej hej fra Lise

    SvarSlet
  2. Kæreste Lise - vi skal da lige præcis af sted sammen :) Mon vi snart ses - skønne du? KNUS

    SvarSlet