søndag den 20. april 2014

Påske i Berlin


Godt hjemme igen efter endnu en dejlig ferie i Berlin. Dette indlæg - og de kommende tre bliver teksttunge, men der er så mange ord og så mange billeder, så derfor deles indholdet af en dejlig påske i Berlin i lidt mindre doser, som forhåbentlig er tilgængelige for jer læsere.

Jeg ved, at jeg undertiden får nye læsere, så for deres skyld lige en lille opsummering.
Jeg omtaler jævnligt Berlin på bloggen, da vi relativt ofte besøger byen, idet mine forældre har en lejlighed på Friedrichshain i det tidligere Øst Berlin.
Jeg er nu, efter lidt tilvænning, hovedløs stormende forelsket og betaget livet, menneskene og historien i Berlin.
Jeg indrømmer, at jeg ikke, som mange andre, blev begejstret for byen ved mit første møde med den. For mig var det engang en beskidt, uhumsk og upoleret storby, som jeg følte mig utryg i... sådan er det ikke mere, langt fra, og heldigvis for det! For hvor havde jeg dog forstået og brugt mine øjne snævert, da jeg dengang lod dommen falde.
Berlin er noget ganske særligt...
beskidt - tjek, uspoleret - tjek, ukontrolleret - tjek ... - og det er netop det, der fede ved byen - og når man så bruger øjnene, så er det tilmed en smuk grøn by fyldt med fantastiske bygninger, kultur og natur. Jeg føler mig virkelig hjemme, og utryg er på ingen måde den tilstand jeg længere bevæger mig rundt i byen på.

De seneste dage har vi hygget os sammen med mine forældre, søster og Cecilie i den syrevårgrønne hovedstad. Herhjemme fejrer vi påsken, men i Tyskland er Ostern en stor højtid. Skærtorsdag kendes dernede som Grünes donnerstag, og denne tæller ikke med til helligdagene, som først begynder fredag.
Tyskland er kendt for at pynte deres træer med plasticpåskeæg, men også med påskeharer og andet dims, Berlin er ingen undtagelse, og jeg holder meget af det.

 
Allan og jeg var torsdag på shoppetur mens drengene var i zoo med mine forældre.
Vi var også, nu vi havde muligheden og ikke havde børnene med, inde og se Berlins nye attraktion "Berlin Dungeon". Her blev vi sammen med en lille gruppe mennesker ledt gennem 9 mørke rum. I rummene fortaltes grusomme historier fra de seneste århundrede. Dygtige skuespillede og special effects udgjorde en gruopvækkende oplevelse - indrømmet, jeg var virkelig skræmt. Jeg klamrede mig fast til Allans hånd, og bestræbte mig på at gøre mig meget ubemærket, så jeg ikke blev "udvalgt", til de alle grusomheder skuespillerne lod tilskuerne udstå.
Jeg slap, jeg blev ikke sat i bur, fik ikke pulsåren skåret over, og skulle heller ikke ligge fingre eller andre legemsdele til torturredskaberne. Da vi var vel ude igen efter en time i rædslernes kamre, og jeg kunne trække vejret frit og ubekymret igen, havde oplevelsen været god.
Stedet er bestemt et besøg værd, men man skal virkelig overveje, om man vil tage børn  med derind - i hvert fald var jeg glad for, at drengene var i zoo, ellers havde jeg jo heller ikke haft Allans hånd at klamre mig fast til.


På vores shoppetur var vi på Hackescher Markt - derved ligger Hakescher Höfe, som er et kompleks af 8 sammenhængende indre baggårde. Baggårdene er noget så fine og hyggelige. I gårdene ligger skønne forretninger og cafeer side om side. Også skoforretningen Trippen, som jeg er meget begejstret for, og sandelig om det ikke også lykkedes mig denne gang at forelske mig i, og købe, nye sko. 
  

Efter shoppetur i Mitteområdet, gik turen tilbage til Friedrichshain, hvor butikkerne er mere alternative, finurlige og knap så friserede. Egentlig er det der, jeg holder mest af at shoppe.
Allan var mæt efter vores shoppetur, men heldigvis ville søster og Cecilie gerne med rundt i de små og hyggelige forretninger, hvor vi handlede fine bageforme, masking tape, bøger, indpakningspapir ... - det må jeg vise frem senere.Ellers har vi selvfølgelig hygget os med måltider på de skønneste spisesteder på Friedrichshain, drinks, gåture. Vi har været på middelaldermarked, i Potsdam og set det jødiske mindesmærke Gleis 17.2 kommentarer:

  1. Sikken en vidunderlig og omfangsrig reportage fra Berlin. Jeg slubrede det hele i mig (og så er du en god fotograf også). Nu har jeg flere ideer til, hvad vi skal se og opleve til sommer i Berlin, tak

    SvarSlet
  2. Kære Tine - dejligt at høre :) Ideer til Berlin er der mange af, den by bliver man vist ikke færdig med :)
    Kh. Kristina

    SvarSlet