søndag den 19. januar 2014

Med elverprinsen i skoven

 
Som skrevet i seneste indlæg er vi i gang med at planlægge dette års fastelavnskostumer. Min mor har i dag været forbi, og forberedelserne er så småt i gang. Arthur står fast besluttet på, at han vil være ugle og Viktor vil gerne være en "nattroldmand".
Viktor og jeg tog os et varm bad i badekarret, hvor jeg fik spurgt lidt ind til hans planer og tanker om nattroldmanden, og jeg kan forstå, at han forestiller sig en uhyggelig troldmand med natblåkappe, kjortel og troldmandstav.
Vi var efter badet nede og kigge lidt i vores kostumer, for at se om noget af det vi har på lager, kunne genbruges - vist ikke, men i stedet fandt vi eleverprinsekostumet, som vi aldrig rigtig har fået taget billeder af. Viktor trak i tøjet, og jeg lokkede ham med ud - men dis, tåge og kuldegrader fik os nu hurtig ind i varmen igen - det lykkedes mig dog, at tage lidt billeder, selvom jeg godt kunne have ønsket mig, at elverprinset havde indvilliget i lidt flere skud med kameraet
  
Kostumet lavede vi for et par år siden. Læderarbejdet med armbeskyttere, blusen og pileholderen stod mine svigerforældre for. Jeg synes, det er så fint det de har lavet, og jeg er meget begejstret for det fine egeblad af sølv som er på blusen og på armbeskytterne.
Min mor syede kappen efter et mønster jeg fandt i Stof & Stil. Bedste og jeg lavede støvlerne - og pandebåndet blev til i en snæver vending med et bånd og en gammel ørering jeg havde i mine gemmere.
For to år siden lavede jeg pile af pinde og fuglefjer - og støverne var snøret med læderbånd - det er (desværre) gået til, da drengene heldigvis med jævne mellemrum finder kostumerne frem og leger.


 
Buen er købt på middelaldermarked i Viborg. Den fine tinbroche og de smukke gamle hægter til kappen er fundet i genbrug - jeg køber ofte den slags, når jeg er i genbrugsbutikker, og ved sjældent hvad jeg skal bruge det til, men når vi laver kostumer, er det jo fantastisk at have et lille lager med dingenoter, dimser og dippedutter Ofte er det netop disse ting, der lige gør det sidste.
 
 
Viktor, vores dejlig elverprins!

2 kommentarer:

 1. Min mor lavede også masser af den slags kostumer til os da vi var børn...

  De er noget helt særligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, du har været rigtig heldig at have en mor der har lavet sådanne dragter - og dejligt, at du har værdsat det.
   Jeg tror faktisk også, at mine drenge synes, det er ret fedt, at vi investerer så meget tid i at lave dragter til dem.
   Håber, du er kommet godt ind i det nye år.

   Kh. Kristina

   Slet