torsdag den 16. januar 2014

Hist pist - dit og dat


For halvlandet år fyldte min faster 60 år - og jeg havde lovet hende hæklede sofapuder i fødselsdagsgave. Jeg har virkelig bestræbt mig på, at min faster skulle have de puder, og hækleriet har fået utallige forsøg, men samtlige halvfærdige puder er henlagt og puttet nederst i strikkekurven. For en tid siden fandt jeg denne pude 


og tænkte at sådan en kunne min faster vist godt bruge. Så på vej hjem i flyveren hæklede min svigerinde og jeg blomster. Rikke var den mest ihærdige, da jeg ind i mellem havde kvalmeflyveudfald. Men efter jeg er kommet hjem, har jeg fortsat arbejdet med blomsterne, og denne gang er jeg tilfreds med resultat, så det "lugter af", at der rent faktisk bliver et færdigt produkt, som jeg med noget forsinkelse kan forære min søde faster.


Ellers har de sidste dage budt på storvask efter vores ferie. Og så er jeg kommet i gang med noget "farligt". Jeg er begyndt at læse krimier. Genren har ikke tidligere rigtig fanget mig, og derfor har jeg ikke, som så mange andre, læst Jossi Adlers krimier. En bekendt bad mig give det endnu, et forsøg, så hun lånte mig "Kvinden i buret". Jeg havde bogen med på ferie, og nu er jeg fanget., altså sådan rigtig fanget, hvor man ikke mærker sult og træthed, fordi man knap nænner at lægge bogen fra sig. Hold da op de er spændende de krimier og så er de tilmed velskrevne. Jeg er i fuld gang med at læse den næste i serien, og de bøger der kommer bagefter, er i hus, så jeg ikke løber tør. Tju hej - jeg elsker at læse, og jeg elsker at have tid og overskud til at læse andet end det litteratur jeg bruger i min undervisning. 
 
I dag valgte jeg dog at lade bøger være bøger, og efter at have afleveret drengene i skole, kørte jeg på udsalgstur i Århus. Jeg var hos Pernille i Lady Marmelade - fantastisk butik og så fantastisk indehaveren Pernille er. Efter lang snak i butikken - fik jeg posen fyldt med skønt tøj til begge drenge.
 Arthur tog straks den nye smukke strikketrøje fra Gudrun & Gudrun i brug - og det lykkedes mig, trods gråvejr og mørke at få taget et rimeligt billede af ham, mens han var i gang med en af yndlingsbeskæftigelserne, nemlig at skrive på den skrivemaskine han fik af moster og Cecilie i julegave.
 
Viktor fik jeg desværre ikke fotograferet i det nye dress -, men han var heldigvis meget begejstret for den nye jakke fra Mads Nørgaard, grønne benvarmere og en super fin strikketrøje fra Bellerose. Grumset og grimme er billederne, og de gør det nye tøj uret, men synes alligevel lige billederne skulle med. 
 
 
 
Og jeg fik suppleret mit stel med tre nye tallerkner fra Royal Copenhagen - bare lige fordi de var på bud, og jeg derfor var nødt til at have dem 
 
 
Og et par nye støvler fra Loffina - egentlig ikke den type jeg plejer at kaste mig ud i, men jeg tror til en afveksling, at det bliver rigtig fint med et par støvler med lidt hæl under.

 
Godt at parkeringsbilletten rendte ud - for ellers var det blevet en meget meget dyr dag.
Tilslut gik turen en tur i LIC for at købe min morfars fødselsdagsgave. I morgen er det min sidste orlovsdag, og den skal stornydes med venindebesøg og afslapning - måske lidt flere hæklede blomster og Jossi Adler læsning.

4 kommentarer:

 1. For søren da det er den smukkeste pude længe set <3 Oh lala. Den minder mig rigtig meget om et smukt tørklæde jeg indkøbte materialer til for ca.3 år siden. Hvert år tænker jeg - NU skal det altså hækles og gives til min mor i fødselsdagsgave. Det er ikke blevet endnu, men indtil da nyder jeg godt af at kigge på det lækre garn der ligger og venter -og pynter :-) (Se tørklædet hos forhandler her: http://perlestrikshop.dk/garnkits-fra-perlestrik-3/haeklet-toerklaede-mary-p219)
  Jeg glæder mig til at se dit færdige resultat!

  SvarSlet
 2. WAUW - sikke et meget meget fint tørklæde. Min sviger mor har hæklet nogle rigtig fine tørklæder til mig, og den ene af dem, kunne faktisk godt minde lidt om denne. Synes, også at puden er superfin, og så er den jo slet ikke så svær endda at lave, og det føles egentlig ganske godt, hvis jeg langt om længe endelig skulle kunne give min faster en fødselsdagsgave jeg selv har lavet.
  Jeg lover, at jeg viser resultatet af den færdige oude frem på bloggen.
  Rigtig dejlig weekend
  Kh. Kristina

  SvarSlet
 3. Hvor er det nogle smukke blomster du har hæklet. Din nye blomst med grå midte og lyse kronblade ser rigtig fin ud. Jeg glæder mig til at se puden når den er færdig.

  SvarSlet
 4. Rikke, det var pænt skrevet... men det er jo altså ikke bare mig, der har hæklet fine blomster... Du har vist stadig den største del af æren, og uden dig... havde ikke en eneste blomst set dagens lys fra min hånd... så tak for hjælpen :)
  Rigtig dejlig weekend
  KNUS

  SvarSlet