torsdag den 14. november 2013

Julemarkedsforberedelser 3

Jeg har haft omsorgsdag i dag - og hvor har jeg dog haft travlt... Julemarkedsforberedelserne er selvfølgelig på sit højeste, for at vi kan nå at blive klar med det hele til på søndag. Så jeg har ordnet og regeret i køkkenet det meste af dagen. Min elskede bedste har været her, og hun har siddet ved spisebordet, hvor hun har klippet, tegnet og syet.

 
 
I dag har jeg fået lavet karamelcremen m. Baileys og salt færdigt, og det er nu kommet på glas.
Jeg har kogt saft på rønnebær og haveæbler, som skal laves til gelé.
 

Meget af snapsen/vodkaen er hældt på flasker. Nu mangler jeg bare at skrive skilte med en note om det snapsen/vodkaen har trukket på. Seks forskellige slags vodka/snaps er lavet. En med æble, en med appelsin og kaffe, en med lakrids, en med mandler, en med julekrydderier og en med citron, sidst omtalte er endnu ikke er kommet på flaske. Jeg er meget tilfreds med resultatet, de smager virkelig godt, og de er tilmed smukke.Valnødder i appelsinlage er ligeledes fyldt i glas.
 

Opskrift på syltede valnødder
 • 100 g valnøddekerner
 • 3 dl vand
 • 5 spsk. honning
 • ½ dl balsamicoeddike
 • 1 appelsin - fintstrimlet skal heraf
 • ½ dl friskpresset appelsinsaft


 • Chilierne fra min mors drivhus er skåret i stykker og trækker nu i gryden sammen med ingefær, hvidløg, tomater og andet "krudt". Djævlechili, hedder det herhjemme. De seneste aftenener har vi, Allan og jeg, puttet en tsk.fuld djævlechili i vores aftensmad,chili con carne - det er virkelig godt.

  Min svigerinde har været forbi med alt det, hun har fabrikeret, græskarsyltetøj og tomat/chili marmelade... Jeg har slet ikke nået at få taget billeder, men det er så fint, det hun har lavet.
  Rikke, min svigerinde, har også lavet Chai pulver, som bedste har fået fyldt på glas.
  Ellers er kryddersaltet komme i fine keramiske krukker,  og den grønne tomatmarmelade og også kommet på glas. - Tju hej....

  Og så til min bedste, som hele dagen har syslet ved spisebordet. Hun har tegnet to forskellige ballerinaer. Jeg har været i en af mine skattekister, hvor jeg gemmer min gamle blonder. Blonderne er syet til små skørter, og  en lille skare af ballerinaer er klar til at blive hængt på grene eller på juletræet.

  Jeg beundrer hende virkelig, min elskede bedstemor. Hun er 87 år, og hendes sirlige og dygtige hænder klipper og tegner stadig på allersmukkeste vis. Det er ligeved, at jeg ikke nænner at sælge det små dansende ballerinaer, fordi jeg bare vil have dem alle selv - fy da en tanke! 
  Bedste har også bagt kyskager - store hvide kys m. chokolade, som min bedste bager præcis så sprøde som de skal være, når kyskager er bedst. Hundrede kys står klar i store gamle kagedåser, og er klar til at blive pakket i cellofan på lørdag.
   

  Da drengenes skoledag var slut, blev de hentet, og hyggede sammen med bedsteolde.  
  Dejligt, at tage lidt forskud på julehyggen .... - årets første hvide hyacint er kommet i glas og en mini gran har også fundet vej til spisebordet, det er vist okay, når vi nu er midt i november.
   
   
  Aftenlæsning sammen med bedsteolde - Arthur læste Noahs ark højt for bedsteolde.
  I morgen skal jeg videre med julemarkedsforberedelserne... - der skal laves dej til sukkerkringler.
   

  7 kommentarer:

  1. Smukke gamle hænder. Bedsteolde er en dejlig kvinde, så dygtig både med saks og bagning. Imponerende i hendes alder. Og sikke en flid du selv lægger i julemarkedet. Jeg er helt sikker på det bliver en hyggelig søndag.

   SvarSlet
   Svar
   1. Ja, smukke, søde, ihærdige og elskelige bedste... energi,,, jeg synes nu, du selv hænger rigtig godt i. Hvornår ses vi på lørdag?

    Slet
  2. Jeg skriver lige en SMS til Allan senere.

   SvarSlet
  3. Hvor er det fint!! Gem lige nogle ballerinaer til dig selv også. Skønt med sådan en sød bedste! LE

   SvarSlet
  4. Bedste er bare noget særligt, og ballerinaer til mig er et must...
   Rigtig dejlig weekend - søde ven!

   SvarSlet
  5. Hej!

   Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

   Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

   Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

   For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

   Hav en dejlig dag!

   Med venlig hilsen
   - Elin, Findeopskrifter.dk

   SvarSlet