torsdag den 4. oktober 2012

Udfordringer efterfulgt at stilletid

Det har været en udfordrende dag på mit arbejde. Jeg har her efter sommerferien fået nye børn - 22 skønne unge mennesker i min nye 7. klasse. De er skønne, søde, lydhøre og samvittighedsfulde langt det meste af tiden, men ind i mellem slår de simpelthen (som de fleste i den alder) hjernen fra. De glemmer alt om samvittighed, omgangsformer, socialadfærd... - når de gør det, bliver jeg rigtig ked af det. Jeg ser det som min fornemmeste opgave som deres klasselærer at guide og lede dem på vej, så klassen er et rart sted at være for samtlige elever og lærere. I dag har vi snakket, vi har snakket meget og længe om hvilken klassen vores 7.klasse skal være. De lyttede, mange græd (ikke at det er noget mål) og de forstod, det tror jeg bestemt... - og jeg tror også, det VIL jeg nemlig tro på, at de hver især overvejer, hvad de kan gøre for at ændre de ting, der ikke fungerer. Nu er de blevet bedt om hver især, at skrive en seddel til mig om, hvad de som elev i klassen vil gøre. Ikke hvad de andre skal gøre, men kigge ind og mærke efter hvilken forskel de selv kan byde ind med.
Senere på dagen kom jeg over i klassen, hvor alle pigerne have tysktime. Jeg blev helt varm om hjertet, da jeg så dem optræde for mig med deres fælles dans med tyske gloser. Indtil i dag har de danset i to hold, men en af klassens piger havde foreslået, at de skulle kombinere dansene og danse sammen. Det gør mig glad! Jeg sad bagerst i klasselokalet, og følte mig glad og stolt. Jeg har i dag været med til at gøre en forskel. Jeg har været en ærlig, åben og meget direkte klasselærer. Men jeg har samtidig vist dem, at jeg tror på dem, og VIL dem. Jeg tror ikke, at træerne vokser ind i himlen. Jeg tror heller ikke, det er sidste gang, vil skal snakke sammen om sociale ting, men jeg fornemmer helt klart, at vi i dag har sået et lille frø, som har fået næring. Og jeg tror på, at hvis jeg vander det lille frø, og tror på at "mine" børn vil være med til det, så får vi det sammen til at vokse sig stort.
Jo, jeg har virkelig fået nye børn!

Så det har været en udfordrende men også en rigtig god dag. På vej hjem fra skole kørte jeg forbi boghandleren, hvor jeg købte mig en ny bog. Den havde jeg ærlig fortjent! "SMAG - Økologi året rundt" af Kille Enna. Skøn bog med fine opskrifter, henvisninger til økologiske landmænd, frugt - og grøntsagsavlere... - og bogen har fine fine billeder, som leder mine tanker til skønne oplevelser i den danske natur. Så inden vi skulle til skole - og hjemsamtale, fik jeg lidt velfortjent og vigtig stilletid med bogen. Herligt med stilletid, ny bog, the og småkager inden for en arms længde - og med udsigt til to fine buketter og ikke at forglemme 22 nye børn på godt og "på noget der skal have næring og arbejdes videre med" .
 1 kommentar:

  1. Gad vide hvordan vi klarer os som forældre når vores egne børn bliver teenagere. Vi burde være i træning.

    SvarSlet